Opština Topola: Ostaje osnovna trasa „Vožda“, ukidaju se dva kraka 

Ekonomija Grad

Komisija za stručnu kontrolu planske dokumentacije brze saobraćajnice „Vožd Karađorđe“ kroz opštinu Topola zvanično je predložila da se iz projekta izuzme celokupan krak Zagorica – Svetlić, tako da samim tim ne postoji ni krak Ljubeselo, saopštio je predsednik Skupštine opštine Topola Dragan Jovanović.

  • Komisija (koju čine predstavnici projektanata predvođeni Građevinskim fakultetom iz Beograda kao i predstavnici naručioca – Agencija za prostorno planiranje Vlade Republike Srbije) je imala otvorenu sednicu u Aranđelovcu prošlog meseca, nakon toga zatvorenu sednicu, i ovo je zvaničan zaključak kojim su prihvaćene primedbe, kako mene kao narodnog posanika i člana odbora za saobraćaj Skupštine Srbije, zatim Skupštine opštine Topola i potpise više od 1000 meštana naše opštine, naveo je Jovanović.

On je objasnio da ovom odlukom u vlasništvu meštana opštine Topola ostaje 300 hektara najkvalitetnijeg zemljišta.

Jovanović se zahvalio na razumevanju i pomoći predsedniku Vlade Vučevicu, ministru Vesiću, direktoru „Koridora Srbije“ Antiću kao i njihovim saradnicima.

  • Kao Skupština opštine Topola pružićemo u budućnosti maksimalnu podršku u projektovanju dodatnih rešenja za eventualne bočne krakove „Vožda Karađorđa“, ali koji neće ugroziti vitalne interese naše opštine, a to je poljoprivredno zemljište, rekao je Jovanović.

Jovanović je objasnio Glasu Šumadije da će opština u narednom periodu u saradnji sa državnim organima raditi preprojektovanje, kako bi se našlo odgovarajuće rešenje za pravac saobraćajnice ka Kragujevcu, ali koje neće ugroziti plodno zemljište na području opštine Topola.

Prema rečima Jovanovića, ostaje osnovna trasa „Vožda“ kroz opštinu Topola na potezu Belosavci-Jelenac-Maskar-deo Zagorice-Kloka.

  • Ostaje prvobitna saobraćajnica zapad – istok odnosno povezivanje auto- puta Miloš Veliki (Lazarevac) sa auto-putem Beograd- Niš.Topoli ostaje priključenje u naseljenom mestu Belosavci. Manje korekcije imali smo i kroz selo Kloku kao i Jelenac i Zagoricu, mestima kroz opštinu Topola kroz koja će proći ova brza saobraćajnica. Hvala svima koji su verovali da zajedno mozemo da uspemo i naravno stručnoj ekipi mojih saradnika bez kojih ne bih mogao argumentima da odbranim naše zahteve, saopštio je Jovanović.
Tagovi:

4 thoughts on “Opština Topola: Ostaje osnovna trasa „Vožda“, ukidaju se dva kraka 

  1. E moji sumadinci, a djedovu azbuku zaboraviste, prodadoste, … Jadni nsi oreci i Solunci?

  2. Kao po običaju sve pripisuje sebi , ako je ovo istina.? Nigde ne pominje 18 odbornika opozicije, koji su prvi osetili puls nezadovoljstva građana ugroženih sela.Tražili smo vanrednu sednicu SO Topola, koju je On sa skupljenom većinom bojkotovao. Posle 2 meseca zakazao je takvu sednicu, gde je izglasana Odluka koja je uz propratni pismo dostavljena nadležnim organima…Ipak sačekajmo zvanični AKT o odustajanju… Narodnom poslaniku nije za verovati na prvu loptu ..

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.