Miroslav Aleksić: Vlast zabranila snimanje protesta iz vazduha, nemoćan pokušaj cenzure

Politika

Šef poslaničke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je da je zabrana snimanja iz vazduha protesta „Srbija protiv nasilja“, zakazanog za petak, 9. jun, očajnički pokušaj vlasti da zabrani javnosti da na najbolji način vidi koliko se građana Srbije okuplja na protestima na kojima jasno i odlučno traže promene, kako bi preko medija koje kontroliše mogla da manipuliše tim brojem.

  • Režim na sve način pokušava da lažima i manipulacijama umanji broj okupljenih građana, pa poseže i za zabranama poput ove, jer mu je istina najveći neprijatelj. Ako su prethodna dva protesta mogla da budu snimana, ne postoji nijedan razlog da tako ne bude i ovog puta, rekao je Aleksić.

Aleksić je pozvao nadležne da uvaže žalbu Nacionalnog klastera bespilotnih letelica i bliskih sektora i dozvoli snimanje protesta dronovima, odnosno bespilotnim letelicama.

  • Skandalozna je odluka vlasti da zabrani građanima Srbije da saznaju istinu. Iako su na prethodna dva protesta građani mogli da vide koliko ljudi dolazi da se bori za zahteve protesta, jer nam je bilo dozvoljeno da snimamo dronom, ovog puta Direktorat civilnog vazduhoplovstva je zabranio snimanje iz vazduha trase kojom će građani ići u petak: Skupština Srbije-Slavija-Vlada Srbije, dodao je Aleksić.
  • Bez obzira na to, nećemo odustati. Građanima Srbije je jasno šta im poručuju sa režimskih medija i zato ih je svake nedelje sve više na protestima. Neka svako radi svoj posao, a čelnicima režima garantujem da neće još dugo ostati na poslu kojim se sada bave, zaključio je Aleksić. 
Fotografija: Milica Vučković, FoNet
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.