Miroslav Aleksić: Vučić pada s vlasti ako narod na referendumu odbaci sporazum o Kosovu i Metohiji

Politika

Šef poslaničke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prihvatanjem „francuskog-nemačkog“ sporazuma za Kosovo i Metohiju prihvatio priznanje samoproglašenog „Kosova“ i članstvo Prištine u UN, i da o tome moraju da odluče građani na referendumu.

  • Ako bi građani odbacili sporazum na referendumu, to bi bio kraj vlasti predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Pregovori o Kosovu i Metohiji bi tada bili nastavljeni o novom sporazumu i to uz poštovanje interesa Srbije, njenih građana i Ustava, ali bi pregovarao neko drugi, a ne Vučić koji je pristao na sve jer je ucenjen, rekao je Aleksić televiziji N1.
  • Kada Ustavni sud ćuti na kršenje Ustava, jedini nosilac vlasti koji može da odluči o ovako važnom pitanju je narod i zato je Narodna stranka predložila referendum. Ako se u Evropi održavaju referendumi o minimalnoj zaradi i gradnji tržnih centara i zgrada, onda bi i građani Srbije trebalo da odluče o najvažnijem državnom i nacionalnom pitanju, dodao je Aleksić.

Aleksić je podsetio da Savet Evrope preporučio da se „ide na direktnu demokratiju i da građani odlučuju na referendumu“.  

  • Referendum je tekovina evropskih vrednosti i sporazum ne može biti nametnut. Moći ćemo da kontrolišemo referendumski proces i imaćemo čuvare kutija na svakom biračkom mestu, jer sada opozicija ima poslanike u parlamentu, rekao je Aleksić.

Aleksić je naveo da prihvatanje i sprovođenje sporazuma neće „ni za milimetar približiti“ Srbiju Evropskoj uniji, i dodao da stranci koriste Vučića za sprovođenje svojih planova jer znaju da je predsednik Srbije slab pregovarač zato što je ucenjen. 

Fotografija: DLZ, FB
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.