Otkup elektronskog i električnog otpada u Kragujevcu

Grad

Javno komunalno preduzeće Šumadija Kragujevac svakog četvrtka organizuje i sprovodi otkup elektronskog i električnog otpada za pravna i fizička lica po jedinstvenoj ceni od 10,00 dinara po kilogramu.

Kragujevčani koji žele da se oslobode elektronskog i električnog otpada mogu da se obrate Korisničkom centru JKP Šumadija Kragujevac i prijave odnošenje nepotrebnih električnih i elektronskih aparata, a ekipe dolaze na kućnu adresu, vrše merenje ove vrste otpada i isplaćuju novac na licu mesta.

Po ceni od 10,00 dinara preuzimaju se veći kućni aparati kao što su frižideri, zamrzivači, mašine za pranje i sušenje veša, bojleri, računari i slično. Mali kućni aparati kao što su usisivači, pegle, tosteri, fenovi i slično otkupljuju se po ceni od 2,00 dinara po kilogramu.

Elektronski i električni otpad sadrži opasne materije, pa procedura reciklaže mora da bude u skladu sa propisanom zakonskom regulativom, a ovaj otpad se predaje ovlašćenim operaterima na dalji tretman.

Za razliku od fizičkih, pravna lica koja poseduju elektronski otpad su dužna da ispoštuju proceduru i ovu vrstu otpada registruju u Agenciji za zaštitu životne sredine. U dogovoru sa JKP Šumadija Kragujevac 48 sati pre preuzimanja otpada moraju da najave Ministarstvu za zaštitu životne sredine kretanje opasnog otpada uz obavezno popunjavanje dokumenata, a JKP Šumadija Kragujevac svojim vozilom dolazi na adresu pravnog lice i uz Dokument o kretanju otpada preuzima isti.

Tagovi:

3 thoughts on “Otkup elektronskog i električnog otpada u Kragujevcu

  1. Super, osim što postoji privatna firma koja radi isto to, ali po duplo većoj ceni. Moja tetka je pre neki dan dobila 1000 din. za frižider od 50 kg.

    1. Jel to prodala onima u kamiončetu sa megafonom što idu kroz naselja? Oni sigurno rade u skladu sa zakonom. Verovatno mongolskim. Dobro je da si ti tu da ih reklamiraš.

      1. Ne, u pitanju je legalna firma, izdaju priznanice i sve šta treba, ovi sa kamiončetom i megafonom ne plaćaju toliko. Ovo za slučaj da redakciju zanima, pošto pretpostavljam da kolega komentator neće videti ovaj odgovor.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.