Miroslv Aleksić: Belivuk je deo Vučićeve organizovane kriminalne grupe

Društvo Politika

Potpredsednik Narodne stranka Miroslav Aleksić izjavio je da Veljko Belivuk bio samo deo samo deo organizovane kriminalne grupe koja upravlja Srbijom i „čiji šef je predsednik Srbije Aleksandar Vučić“.

  • Navodi o kriminalnim vezama predsednika države Aleksandra Vučića, premijerke Ane Brnabić i ministra policije Aleksandra Vulina su posao za istražne organe ali čisto sumnjam da će se oni baviti time, pošto je Belivuk bio član Vučićeve grupe, rekao je Aleksić listu „Danas“.

Alekić je dodao da je navod iz iskaza Belivuka, koji je objavio portal Krik, da su članovi njegove grupe Vučića zvali „šefe“, dokaz da na vrhu kriminalne piramide stoji predsednik države.

  • Ovaj Belivukov iskaz je siguran razlog zašto je u prethodnim danima na televiziji Pink i u režimskim tabloidima vršena propaganda protiv Belivuka, prikazivani leševi i odsečene noge, rekao je Aleksić.
  • Naravno da su oni znali šta je Belivuk izjavio i hteli su da preduprede to medijskom propagandom. Ono što zabrinjava jeste povezanost velikog broja političara iz režima sa klanom Belivuka. Do sada je to bilo na nivou pretpostavki, a sada smo iz njegovog iskaza dobili potvrdu da su u to umešani i Darko Glišić, Aleksandar Vulin i Ana Brnabić. U svakoj normalnoj zemlji gde funkcionišu institucije i gde postoji tužilaštvo, pomenuti političari bi već bili privedeni na saslušanje, istakao je Aleksić.

Aleksić je pozvao tužilaštvo „da ga demantuje“, odnosno da pozove pomenute političare iz vrha vlasti da daju iskaz, bez obzira što se radi o navodima jednog navijača i čoveka koji je bio deo kriminalnih grupacija.

  • Setimo se kako su ispitivali na poligrafu generala Rodoljuba Milovića, šefa UKP-a, zato što ga je Darko Šarić pomenuo u svom iskazu. Da li će i sada poligrafski biti ispitani Aleksandar Vučić, Aleksandar Vulin, Ana Brnabić, Darko Glišić i svi ostali u lancu, upitao je Aleksić.

Aleksić je, povodom tvrdnje Belivuka da je “izvesni Aleksandar Vidojević, zvani Aca Rošavi bio veza sa Vučićem“, podsetio da su u javnosti i ranije bile prisutne fotografije na kojima je Vidojević slikan sa sinom predsednika Srbije Danilom Vučićem.

„Zašto bi se sin predsednika slikao sa kriminalcima“, upitao je Aleksić.

  • Srpska napredna stranka i njen predsednik sada vrše propagandu sa ciljem eliminacije jednog dela tog klana koji je pokušao da se otrgne kontroli, rekao je Aleksić.  

Aleksić je dodao da „su krenuli da eliminišu Belivuka onog momenta kada je možda hteo da se otrgne kontroli“.

  • Ceo slučaj, cela medijska propaganda je upravo u cilju eliminacije jednog dela tog mafijaškog klana koji upravlja Srbijom, istakao je  Aleksić.

Aleksić je rekao i da bi se posle ovakvih optužbi svaki odgovoran političar povukao, ali se od vlasti SNS-a mogu očekivati samo nastavak propagande i pokušaji prebacivanja krivice na opoziciju.

  • Očekujem da će reći da su opozicija i Belivuk na istom zadatku jer je to spin koji već koriste, što je notorna laž. Belivuk je rekao da je član Srpske napredne stranke od 2011. godine. Na to oni iz vlasti treba da odgovore. Ovo je njihov unutrašnji obračun. Ali verujem da će još jednom pokušati da zalude građane, prave budale od naroda Srbije, ponižavaju nas i vređaju dostojanstvo, naveo je Aleksić.

Aleksić je dodao i da lično može da posvedoči da je Belivuk bio u službi režima, jer je video njega i njegove ljude na protestima u julu prošle godine, kada su građane prebijali policija i kriminalne grupe.    

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.