Mlade nade evropskog badmintona treniraju u Kragujevcu tokom jubilarnog izdanja GIRLS PROJECT-a

Sport

Od 4. do 9. avgusta 2021. u Kragujevcu se održava jubilarni deseti po redu međunarodni kamp za devojčice uzrasta do 15 godina, Regionalni razvojni projekat BADMINTON EUROPE.

Badminton klub RAVENS KG u saradnji sa evropskom federacijom i Badminton savezom Srbije uz podršku Grada Kragujevca desetu godinu uzastopno u Kragujevcu realizuje međunarodni trenažni badminton kamp za devojčice uzrasta do 15 godina – “Girls Project – Serbia“.

Jedinstveni ženski projekat se odvija pod okriljem Evropske badminton federacije (BEC), a ove godine, u periodu 4. do 9. avgusta 2021. u sportskoj sali Druge kragujevačke Gimnazije u Kragujevcu, pored mladih reprezentativki Srbije, učestvuju reprezentativke Austrije, Rumunije, Bugarske i Kipra.
Glavni trener je legendarna Debbie Lynch iz Danske zemlje sa najboljom badminton školom u celoj Evropi koja je pre 2 dana osvojila olimpijsko zlato u Tokiju i njeni asistenti iz pomenutih zemalja među kojima su brojni treneri sa ogromnim međunarodnim iskustvom kroz intenzivne trening sesije će prenositi svoje znanje na talentovane učesnice ovog projekta.

Srpski badminton na kampu predstavljaju reprezentativke: Anrea Bogojević, Čarna Mihajlović i Teodora Latas, Elena Veljković uz dve mlade kragujevčanke Lanu Dramićanin i Nataliju Đoković.

Kada je struka u pitanju selekciju Srbije predvodiće Marija Bulatović i Andreja Todorović.

Ono što dodatno krasi ovaj kamp je i izuzetno bogat socijalni program koji doprinosi uspostavljanju novih prijateljstava između budućih rivalki na terenima kao i produbljivanju saradnje našeg nacionalnog saveza sa ostalim zemljama učesnicama. Ove godine će socijalne aktivnosti biti delimično redukovane i prilagođene trenutnim okolnostima sa svetskom pandemijom i svim neophodnim protokolima za prevenciju.


Organizaciju kampa podržali su i Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, Sportsko privredno društvo “Radnički” d.o.o. iz Kragujevca i kompanija “TOMEX catering”.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.