Uručeni ključevi 216 stanova izgrađenih za pripadnike službi bezbednosti (FOTO)

Društvo Grad

U Kragujevcu su danas uručeni ključevi 216 stanova izgrađenih za pripadnike službi bezbednosti, a ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović najaio je da će do februara iduće godine biti uručeno još 756 ključeva.

„Naša ambicija je da izgradimo 7.000 stanova za pripadnike službi bezbednosti i da narednih godina nijedan pripadnik bezbednosnog sistema Republike Srbije nema nerešeno stambeno pitanje“, istakao je Momirović na ceremoniji u Kragujevcu kojoj su prisustvovali i ministaraka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić.

Momirović je rekao da je planirano ulaganje 266 miliona evra u sve stanove namenjene pripadnicima bezbednosnih službi i njihovim porodicama na teritoriji Srbije.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je da „bez moćne vojske, efikasne policije, organizovane Bezbednosno-informativne agencije i vladavine prava nema uspešne Srbije“.

„Što vi koji činite bezbednosni sistem Republike Srbije budete mirniji, sigurniji, više ćete biti posvećeni svom radu. Srbija će biti uspešnija, mirnija, sigurnija. Samo snažna zemlja, koja je u stanju sebe da brani može da kaže da će se razvijati i biti sigurna, a bez vas to ne bi bilo moguće“, naglasio je Vulin na ceremoniji uručenja ključeva.

Na Deninom brdu u Kragujevcu biće izgrađena ukupno 972 stana, a rok za završetak radova je februar 2022. godine.

Prema projektu izgradnje stanova za pripadnike službi bezbednost planirana je izgradnja 6.943 stana u sedam gradova u Srbiji, a njihova cena će, zbog podrške države, biti  430 evra po kvadratu, bez PDV, saopštilo je Ministarstvo.

Izvor: Fonet

Foto: Lazar Novaković

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.