Na Glasu: Kandidati za poslanike boriće se Kragujevac (VIDEO)

Izbori 2023 naslov Politika Video

U večerašnjoj emisiji Na Glasu gosti su bili kandidati za poslanike u Skupštini Srbije – dr Predrag Delić i Dalibor Jekić, kandidati na listi Srbija protiv nasilja, i Đorđe Kosanić, kandidat za poslanika na listi Ivica Dačić – premijer Srbije.

Kako su danas oružari ispred Upravne zgrade organizovali zbor i izneli niz problema sa kojima se svakodnevno susreću, pitali smo naše goste kakava je, po njihovom mišljenju, sudbina fabrike koja je ove godine obeležila 170 godina postojanja. Dalibor Jekić, poslanički kandidat na listi Srbija protiv nasilja, istakao je da mu je žao što su radnici danas ponovili rečenicu koju je on izgovorio u Narodnoj skupštini, a to je da fabrika prolazi kroz najveću krizu u poslednje dve decenije. „Nijedan ministar do sada nije došao u vojnu fabriku i to dovoljno pokazuje odnos prema najznačajnijoj fabrici u Kragujevcu iz koja je nastala cela industrija. Fabrika ove godine proslavlja 170 godina postojanja, takođe se na taj dan niko se nije udostojio da dođe”, rekao je Jekić.

On je još istakao da nije mogao da se otrgne utisku da gradonačelnik danas nije bio sa radnicima Zastava oružje, več je organizovao ekskurziju za svoje saradnike.

Na pitanje o Tržnici dr Dragan Delić je istakao da je ona „spomenik bahatosti naše lokalne vlasti”, rekao je da se oni bore da vrate Tržnicu u svoju prvobitnu funkciju. Ako se ujedinjena opozicija bude pitala, dr Delić je naglasio da će formirati antikorupcijski odbor koji bi ispitao svačiju odgovornost u tom sistemu.

Đorđe Kosanić, kandidat za poslanika na listi Ivica Dačić – premijer Srbije, rekao je da prvo što bi kandidovao u Skupštini Srbije, a tiče se Kragujevca je obilaznica, a onda i rekonstrukcija Kliničkog centra, kao i ekološko pitanje rešavanje deponovanja otpada.

Sva tri sagovornika složila su se da će se boriti za Kragujevac i njegov napredak.

Snimateljka: Jelena Nikolić
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.