NADA: Sve udžbenike da štampa državni Zavod za udžbenike, a ne stranci  

Izbori 2022

Srpska koalicija NADA koju čini Novi DSS, POKS i 25 udruženja građana traži od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja da donese odluku da sve školske udžbenike štampa državni Zavod za udžbenike, a ne da to u našoj zemlјi rade stranci.

„Dobro je što je doneta odluka da udžbenike istorije i srpskog jezika štampa Zavod za udžbenike, ali to nije dovolјno. Insistiraćemo na tome da definisanje, pisanje i distrubuciju svih udžbenika vrši državni Zavod za udžbenike, jer je to pitanje javnog interesa i strateškog nacionalnog i identitetskog utemelјenja. Na taj način ćemo sprečiti strance da vrše uticaj na obrazovanje naše dece u cilјu njihovog interesa, a suprotno našem“ – izjavio je narodni poslanik, predsednik Novog DSS i jedan od lidera koalicije NADA, dr Miloš Jovanović.

„U oblastima odbrane, obrazovanja i telekomunikacija država mora imati monopol, jer su one od najvišeg nacionalnog prioriteta. Nismo protiv stranih investicija i kompanija koje posluju u Srbiji, ali sve procedure vezane za štampanje udžbenika iz kojih uče naša deca moraju biti u državnim rukama, jer šteta koja se tu učini može biti nemerlјiva“ – izjavio je narodni poslanik, predsednik POKS i jedan od lidera koalicije NADA, Vojislav Mihailović.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.