Narodna stranka: Koliko građani Kragujevca plaćaju ležaljke sa baldahinom?

Politika

Nakon što su pojedine opozicione stranke u Kragujevcu postavile pitanje – šta je u sređivanju jezera u Šumaricama koštalo 12 miliona dinara, oglasila se direktorka Šumadija d.o.o., preduzeća koje je izradilo mobilijar, Jasmina Mihjlović. Ona je saopštenjem kritikovala pitanja opozicionih stranaka, pre svega Stranke slobode i pravde.

Član Izvršnog odbora Narodne stranke i IO za Kragujevac Milan Milosavljević pita, međutim, direktorku Mihajlović zbog čega na isti način nije stala u odbranu radnika, kada je „raspisan tender za izgradnju 100 autobuskih stajališta?“

Prenosimo Milosavljevićevo saopštenje:

Poštovana direktorko, pohvalno je što ste konačno stali u odbranu preduzeća u kojem radite i u kojem ste odgovorno lice, za pohvalu je i što ste stali u odbranu svojih radnika, ali i pored toga želim da Vam postavim pitanje zbog čega niste bili tako odlučni u borbi za svoje radnike i firmu kada je bio raspisan tender za izgradnju 100 autobuskih stajališta?

Taj posao, čija je ukupna vrednost bila 180 miliona dinara, ili 18 hiljada evra po stajalištu, mogli ste bez većih poteškoća da obavite, kroz rezervisanu javnu nabavku. Ne mogu da kažem da niste imali volje i želje, konkurisali ste, pisali prigovor na tendersku dokumentaciju, ali gradska vlast, koju u ovom slučaju dižete u nebesa, tada je ostala nema, a primedba Vam nije prihvaćena, iako je bila na mestu. Podsetiću Vas da ovo nije jedini veliki posao koji ste propustili za vreme ove vlasti, recimo, u projektu rekonstrukcije Gradske tržnice bilo je posla i za vaše preduzeće, verujem da ste mogli da učestvujete u isporuci metalnih tezgi za pijačne prodavce, ali su gradski čelnici i tada zaobišli preduzeće Šumadija d.o.o.

Umesto što branite ovu vlast, najgoru i najnesposobniju u novijoj istoriji Kragujevca, koja je uspela od jednog regionalnog centra da napravi palanku, zahtevam od Vas da iznesete u javnost taksativno svaku poziciju koja je isporučena/ugrađena i koliko ta ista pozicija košta poreske obveznike grada Kragujevca.
Ovom prilikom, isto zahtevam i od Gradske uprave za razvoj i investicije, tačnije, gospođe Nataše Radisavljević, predsednice komisije koja je odlučivala o dodeli ugovora br. 351-34/22, u vrednosti od 11.999.816,40 RSD sa pripadajućim porezom, a po JN 0044/22- Uređenje otvorenih bazena.
Takođe, postavljam pitanje da li je ovom Javnom nabavkom obuhvaćena nabavka i izrada mobilijara na prostoru oko Šumaričkog jezera?

Podsećam da je novac koji je uplaćen preduzeću Šumadija d.o.o, a kojim raspolaže Gradska uprava, novac svih poreskih obveznika grada Kragujevca i da je dužnost i obaveza da to učinite, kako Vas, kao direktorke preduzeća Šumadija d.o.o, tako i gospođe Nataše Radisavljević, kao predsednice nadležne komisije.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.