NARODNA STRANKA U KRAGUJEVCU PODNELA KRIVIČNU PRIJAVU PROTIV DIREKTORA JKP ŠUMADIJA

Politika Video

Gradski odbor Narodne stranke u Kragujevcu podneo je krivičnu prijavu protiv Nemanje Dimitrijevića, direktora JKP Šumadija kao i protiv dva NN lica zbog urušavanja dela stare gradske Tržnice.

  • Krivična prijava nadležnom tužilaštvu je podneta protiv Nemanje Dimitrijevića, zakonskog zastupnika JKP Šumadija, investitora radova na rekonstrukciji zgrade gradske tržnice. Ali i protiv NN lica, odgovornog izvođača radova na rekonstrukciji zgrade gradske tržnice kao i protiv NN lica, angažovanog za vršenje stručnog nadzora nad izvođenjem radova na rekonstrukciji, rekao je Boris Herman predsednik GO Narodne stranke u Kragujevcu.

Herman je rekao da se krivična prijava podnosi zbog sumnje da su tokom 2019. i 2020. godine prilikom projektovanja i izvođenja građevinskih radova na rekonstrukciji navedena lica postupala suprotno propisima i tehničkim pravilima i time izazvali opasnost za život i telo ljudi i za imovinu u većem obimu.

  • Postoji sumnja da, prilikom izrade projektno-tehničke dokumentacije, izvođenja radova i vršenja poslova nadzora nad radovima nisu bili propisno izrađeni elaborat zaštite susednog objekta – zgrade Tržnice, kao ni geomehanički elaborat kojim bi se potvrdilo da je bezbedno graditi ukopani objekat na toj lokaciji, rekao je Herman i dodao da je na taj način bila ugrožena statička stabilnost objekta što je i dovela do urušavanja dela Tržnice.
  • Ovom krivičnom prijavom od nadležnog tužilaštva tražimo odgovor da li se prilikom izvođenja radova na rekonstrukciji gradske tržnice odstupilo od urbanističkih uslova gradnje a što je za posledicu imalo urušavanje dela zida objekta od posebne vrednosti koji je važan deo kulturno-graditeljskog nasleđa Kragujevca i predmet posebne zaštite Zavoda za zaštitu spomenika kulture, rekao je Herman.

U Gradskom odboru Narodne stranke u Kragujevcu izražavaju sumnju da prilikom izvođenja radova na rekonstrukciji gradske tržnice nisu ispoštovana pravila struke. Kažu da saznanja temelje na informacijama o postupku izdavanja dozvole koji je prethodio radovima i javno je dostupan preko portala centrevidencije objedinjene procedure.

  • Ukazujemo da se bez detaljnih inženjerisko-geoloških istraživanja terena i geostatičkih proračuna prilikom gradnje podzemne garaže nije mogao obezbediti temelj susednog objekta tj zgrade gradske tržnice, rekao je Herman i dodao da je to upravo suština zahteva za geomehaničkim elaboratom i urbanističkim projektom a koji od investitora, kako se sumnja, nije zahtevan nakon izmene lokacijskih uslova i promena plana detaljne regulacije.

Iz Narodne stranke poručuju da će i dalje na ovakav način, podnošenjem prijava, reagovati na sve propuste aktuelne vlasti.

Tagovi:

2 thoughts on “NARODNA STRANKA U KRAGUJEVCU PODNELA KRIVIČNU PRIJAVU PROTIV DIREKTORA JKP ŠUMADIJA

  1. Da imamo pravnu državu i nezavisno sudstvo tužilaštvo bi već reagovalo i neko bi sigurno već bio uhapšen.Ali sve će brzo doći na naplatu.Samo napred.A krivična prijava je odlična.Bravo majstore,vrlo stručno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.