PROBLEM U KRAGUJEVCU NIJE POVEĆANJE BROJA ZARAŽENIH, VEĆ KAŠNJENJE TESTOVA

Doba korone Društvo

Kragujevac nema veliko povećanje broja zaraženih poslednjih dana ali ima veliki problem sa kašnjenjem testova, zbog čega je teško precizno proceniti epidemiološku situaciju u ovom gradu. Prema rečima direktora Instituta za javno zdravlje Dragana Vasiljevića, njegova ustanova očekuje već nedelju dana rezultate oko 2.000 testova koji su poslati u Vatreno oko.

 • Tamo je nastalo neko zagušenje i ne znam o čemu se radi, kaže Vasiljević.

On objašnjava da je jedan PCR aparat koji je korišćen za obradu uzoraka u njegovoj ustanovi trenutno na servisu, da se očekuje da bi uskoro trebalo da bude u ponovnoj upotrebi, kao i da bi trebalo da stigne novi aparat koji može da uradi 400 testova dnevno.

 • Ono što je najvažnije jeste da locirate kontakte. U tom delu smo se dobro organizovali, a dobili smo pomoć i od šest mladih lekara koji zajedno sa epidemiolozima rade na lociranju osoba koje se bile u dodiru sa zaraženima. Policija pri tome proverava da li se građani kojima je određena samoizolacija pridržavaju propisanih mera. Sa tim sistemom, uz mogućnost da sami radimo testove kada dobijemo potrebne aparate, možemo u potpunosti da držimo epidemiju pod kontrolom, navodi Vasiljević.
Piše: Milica Radenković, Danas
Tagovi:

3 thoughts on “PROBLEM U KRAGUJEVCU NIJE POVEĆANJE BROJA ZARAŽENIH, VEĆ KAŠNJENJE TESTOVA

 1. Naravno,
  Dal je moguce da se test ceka 10 dana a realo treba 2 dana.
  Strasno!
  Kakva crna onda situacija pod kontrolom….ono sto je najbitnije da nemoze se reci nije do nas Beograd je to je NEDOPUSTIVO

 2. Kako može da kaže da nema povećanja broja zaraženih, kad se čekaju rezultati za 2000 uzoraka?
  Šta je on baba Vanga, kad unapred da predviđa rezultate?
  I zašto se otvara privremena bolnica na Sajmu, kad nema povećanja obolelih?

  – Obraćaju nam se kao da je građanima „ispran mozak“, a i novinaru izgleda „maca pojela jezik“, kad ne zna da mu postavi kontra-podpitanja.

 3. Katastrofalna organizacija! Dete i ja smo se testirali u Institutu, jer nisam mogao satima da cekam u COVID ambulanti. Platio sam 12.000. dinara i, evo vec 9 dana od testa ni traga ni glasa! U Institutu nisu ni znali da mi kazu kojoj su laboratoriji u Beogradu poslali uzorak na testiranje. Sad vidim da je to Vatreno oko. Mozda…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.