NEBOJŠA ZELENOVIĆ: NE POSTOJE RAZLOZI DA SE LOKALNI IZBORI ODRŽE PRE PROLEĆA 2020.

Politika

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović izjavio je danas da ne postoji ni jedan razlog da se lokalni izbori održe pre proleća sledeće godine, kada im je i vreme. On je agenciji Beta rekao da bi nasilno skraćenje mandata lokalnim samoupravama predstavljalo kršenje Ustava i međunarodnih ugovora.

  • Politikantsko bezumlje se valja po Srbiji urušavajući temelje javnog života. Nasilno skraćenje mandata lokalnim samoupravama predstavljalo bi kršenje Ustava i međunarodnih ugovora, koje je Srbija ratifikovala i koje garantuju prava građana koje ostvaruju u lokalnim samouopravama, rekao je Zelenović.

Izvršni direktor Centra za slobodne izbore i demokratiju (CESID) Bojan Klačar ocenio je da ne bi bilo iznenađenje da vanredni parlamentarni izbori u Srbiji budu održani kasnije ove godine, kako bi istovremeno bili organizovani i vanredni lokalni izbori. Klačar je za agenciju Beta rekao da bi vanredni parlamentarni izbori mogli biti pomereni kako bi se pronašao način da u isto vreme budu održani i vanredni lokalni izbori.

  • Zaista mi se čini teško održivim rešenje po kome ćemo ići na vanredne parlamentarne izbore ove godine, a sledeće godine na lokalne izbore. U interesu je Srpske napredne stranke da ti izbori budu spojeni, ocenio je Klačar.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.