Nezavisno udruženje novinara Srbije oštro osuđuje uvrede upućene novinarki dnevnog lista Danas Mirjani Stevanović

Društvo

Zbog objavljenog teksta „Nelegalan prevoz ili nelegalno suzbijanje konkurencije“ u pomenutom listu, novinarka Stevanović dobila je usmenim putem, ali i pisanim preko SMS poruka, brojne uvredljive pretnje od Kosovića.

Najpre, evidentno revoltiran tekstom, budući da se njegova firma pominje, Kosović je prvobitno zvao Mirjanu Stevanović, te joj je usmeno zapretio tužbom, ponavljajući da je „Bora Kečić“ svetska firma i jedna od „deset najboljih“. Nakon telefonskog razgovora Kosović je nastavio sa pritiscima i uvredama – SMS porukama.

  • Novinarčino, najavi me kod tvog direktora da sa njim popričam o tvom statusu, zašto ti daje malu platu. Da li zato što si loš radnik, pogotovo novinar ili sumnja da živiš od ličnih sponzora, piše samo u jednoj od više poruka.

Mirjana Stevanović navodi da je pitanja poslala i JP „Putevima Srbije“, kao i „Srbijaputu“.

  • Pitanja sam o tome poslala i Putevima Srbije, ali i Srbijaputu, pokušali smo da dobijemo odgovore na to da li prikolica koja prevozi trafostanicu ima šest ili 12 osovina. I da li je Srbijaput dobro uradio merenje ili nije, što bi značilo da je u tom slučaju napravljena greška u saobraćajnoj dozvoli. Međutim, odgovor nije stigao iz Puteva, da bi me, nakon što su pitanja stigla do njih, kontaktirao advokat Srbijaputa, a njegove odgovore smo u tekstu i objavili“, ističe Stevanović i dodaje da do danas demanti nije poslat.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.