Nikola Dašić: Neistina je da se zaposleni u javnim preduzećima primoravaju da prisustvuju skupu u Beogradu

Politika
 • Informacija koju prenose pojedini mediji, da se zaposleni u javnim preduzećima i institucijama u Kragujevcu primoravaju ili ucenjuju da sutra prisustvuju skupu „Srbija nade“ u Beogradu je nešto što je nedopustivo u normalnom društvu, konstrukcija, neistina – ne bih da upotrebim teže reči, napisao je Nikola Dašić, gradonačelnik Kragujevca i poverenik SNS, na fejsbuk stranici kragujevačkog odbora Srpske napredne stranke.


Dašić je još napisao da se „pojedinci jako trude da osujete taj veliki skup“.

 • Što se tiče same konstatacije, koja je izmišljena, moram da kažem da bi bilo koji rukovodilac dobio otkaz kada bi prisiljavao radnike na tako nešto.
  U našoj državi se poštuju prava svih građana, niko ne dira sve one ljude koji tokom demonstracija zatvaraju međunarodne saobraćajnice, a ne da neko bude kažnjen zbog toga što želi da sedi kući.
  To apsolutno nije istina, iza toga stojim svojim imenom i prezimenom i funkcijom koju obavljam. Ukoliko saznam da se neko ponaša na takav način biće sankcionisan. Ja takva saznanja nemam. Niko nema, ni dozvolu a ni instrukciju, da se na takav način ophodi prema građanima naše zemlje.

Kako Glas Šumadije, a sudeći prema izjavi gradonačelnika Dašića, slobodnom voljom, na miting Aleksandra Vučića, iz JKP Šumadija, od 830 zaposlenih (580 na neodređeno i 250 preko agencije), njih 450 ide sutra u Beograd. Približno slična cifra je i „slobodnjaka“ iz Energetike, dok se za JKP Vodovod i kanalizacija, jer je tamo, navodno, slobodno ubeđivanje išlo nešto teže,

Kragujevčani koji bi sutra popodne nekim poslom hteli u Beograd, teško da će moći da putuju autobusom. Kako piše Danas, Auto prevoz „Janjušević” za sutra ima polske za Beograd ali do 12 sati i 30 minuta. Posle tog vremena ne.

U „Lastinoj” poslovnici u Kragujevcu kažu da za sutra nema termina za Beograd.

Međutim, u poslovnici beogradskog prevoznika „Unakopa”, u Šumadijskoj ulici, tik do glavne kragujevačke Autobuske stanice kažu da je sve potpuno regularno i da svih njihovi pet termina (puta dva) za Beograd iz Kragujevca od 6 sati i 30 minuta do 18 sati i 30 minuta, kao i obrnutom smeru iz Beograda za Kragujevac od 13 sati i 45 minuta do 21 sat regularno „rade”, voze i funkcionišu.

Fotografija: FB SNS Kragujevac

Tekst je nastao kao deo projekta „Unapređenje informisanje građana Šumadijskog okruga“, koji se realizuje uz podršku fondacije Slavko Ćuruvija. Stavovi, mišljenja i zaključci izneseni u tekstu nužno ne izražavaju stavove „Slavko Ćuruvija fondacije“ već su isključivo odgovornost autora i redakcije Glasa Šumadije.

Tagovi:

1 thoughts on “Nikola Dašić: Neistina je da se zaposleni u javnim preduzećima primoravaju da prisustvuju skupu u Beogradu

 1. Jadan je ovaj grad i njegovi gradjani kada su mu ovakvi likovi na čelu.
  Ovaj nesretni čovek ni u svom najludjem snu nije mogao da sanja da će biti gradonačelnik.
  Sav zbunjen, unezveren kao da je stalno u velikoj nuždi, ne zna da li pošao ili došao.
  Eto, pa sad dragi moji sugradjani, pitajte se što vam je tržnica srušena, što su ulice razrovane, što se ruše zakonom zaštićeni objekti, što vam u centru grada po godinu dana traju krečenja fasada, što je voda najskuplja u Srbiji, što su komunalna preduzeća u rasulu, što vam je gradska uprava u haosu, što vam se gradska deponija nadvila nad zgradom državnog Data centra, što vam gradske apoteke idu u privatne ruke . . .
  Evo vam odgovora na slici. Dobro još ovaj grad postoji.
  Čovek u velikoj nuždi sa slike je gradonačelnik. A da li bi iko od nas, ali iskreno, ovome poverio da mu i polovnu biciklu, poveri da mu je pričuva, na kratko. Siguran sam da niko to ne bi učinio. Ali smo mu dali grad da vodi. E kako je on u velikoj nuždi, tako mi kao grad i izgledamo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.