Nikola Lakić (Narodna stranka): Vučić od Srbije napravio balkansku Kolumbiju

Politika

Član Odbora Narodne stranke za odbranu i bezbednost Nikola Lakić izjavio je danas da je predsednik Aleksandar Vučić „od Srbije napravio balkansku Kolumbiju“, jer je Srbija jedina država na svetu čiji je predsednik istovremeno i šef organizovane kriminalne grupe i jedina država u kojoj kriminal buja uz direktnu i otvorenu logističku podršku vlasti.

  • Srbija je jedina država na svetu čiji predsednik brani vlasnika najveće plantaže marihuane u Evropi, koji se tereti za proizvodnju droge u industrijskim razmerama, rekao je Lakić.

Lakić je naveo da nedavno objavljeno istraživanje Globalne inicijative protiv transnacionalnog organizovanog kriminala jasno pokazuje da je Srbija drugi po rangu centar organizovanog kriminala u Evropi i da organizovani kriminal ima zaštitu u samom vrhu države.

  • Ovaj izveštaj ukazuje i da je Srbija evropski lider u trgovini ljudima, ilegalnoj trgovini oružjem i u trgovini narkoticima, rekao je Lakić.
  • Vučićev režim pretvorio je Srbiju od proizvođača naoružanja sa dobrim referencama u državu koja se dovodi u vezu sa ilegalnom trgovinom oružjem. Vlast je finansijski uništila ’Krušik’, a napunila račune svojih porodica i svojih finansijera, dodao je Lakić.

Lakić je rekao Vučić zdušno brani vlasnika plantaže marihuane na „Jovanjici“ Predraga Koluviju uz asistenciju ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina i advokata Vladimira Đukanovića, koji je poslanik SNS-a, predsednik skupštinskog odbora za pravosuđe i član Visokog saveta sudstva i Državnog veća tužilaca.

  • Da je nacionalna bezbednost zaista ugrožena pokazuje i činjenica da institucije kojima je posao da bezbednosno štite državu i građane, zapravo služe režimu za zastrašivanje građana i progon opozicije, rekao je Lakić.
  • Slučaj Konstantina Katića, koga su mučili agenti BIA, predstavlja alarmantno kršenje zakona i zloupotrebu državnog aparata, dodao je Lakić.

Lakić je dodao da Vučić direktno kontroliše institucije izvršne, zakonodavne i sudske vlasti, i da ih koristi isključivo za zaštitu svoje kriminalne strukture i zaštitu imovine koju su kriminalno stekli on i njegovi saradnici, umesto da institucije štite interese građana i države.    

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.