Nisu svi Kragujevčani bili zadvoljni kampanjom koja se danima vodila pre utakmice FK Radnički 1923

Društvo Fudbal Grad Sport

Fudbalski klub Radnički 1923 plasirao se u polufinale Kupa Srbije pobedivši FK Novi Pazar rezultatom 3:1. Fudbaleri su igrali na svom terenu, a stadion je bio pun, brojni Kragujevčani bodrili su svoj klub. Danima pre utakmice vođena je kampanja, kakava u Kragujevcu odavno nije viđena, kojom su građani pozivani na utakmicu sa Novim Pazarom.

Počela je izjavom trenera Radničkog Feđe Dudića da, uprkos svim uspesima i pobedama, publike nema koliko bi trebalo da je bude. Nisu svi, međutim, bili zadovolni kampanjom.

Na adresu Glasa Šumadije stiglo je pismo čitateljke koja je upozorila da je Školska uprava Kragujevac organizovala sastanak sa direktorima škola kako bi pozvala učenike da u četvrtak dođu na stadion Čika Dača. U upravi FK Radnički 1923 rekli su nam da je sastanka bilo, da se nisu odazvale svi direktori, kao i da je želja kluba da približi sport mladim Kragujevčanima. I u Školskoj upravi potvrđuju da je došlo do sastanka sa direktorima:

 • Tačno je da održan sastanak između direktora osnovnih i srednjih škola sa sekretarom FK Radnički 1923. Rukovodilac Školske uprave je prethodno, na molbu predsednika FK Radnički 1923 prosledio mejl kojim je FK Radnički 1923 tražio sastanak sa direktorima škola. Sastanku se odazvao jedan broj direktora, a prisustvovao mu je i rukovodilac Školske uprave Kragujevac, Goran Joksimović, navodi se u odgovoru i dodaje:
 • Sekretar FK Radnički 1923 Marko Dimitrijević izneo je ideju prisutnim direktorima o tome da je Klub spreman da besplatno ugosti određeni broj učenika iz svake zainteresovane škole koji bi, zajedno sa nastavnicima, uz sve bezbedonosne mere, prisustvovali kup utakmici koja se igra u četvrtak, 11. aprila, i u kojoj nastupaju FK Radnički 1923 i FK Novi Pazar. Sekretar, niti bilo ko, nije postupao ultimativno, obavezujući škole niti posetom, niti brojem učenika koji će posetiti utakmicu, mada se zbog ograničenog broja poklona – dresova Kluba namenjenih učenicima, govorilo da bi škole mogle da dovedu do 50 učenika. Postignut je i dogovor sa direktorom OŠ „Sreten Mladenović” iz Desimirovca da Klub obezbedi besplatan prevoz učenika na utakmicu autobusom čiji je vlasnik Radnički 1923, piše u odgovoru Školske uprave Kragujevac.
Fotografija: Lazar Novaković
Tagovi:

2 thoughts on “Nisu svi Kragujevčani bili zadvoljni kampanjom koja se danima vodila pre utakmice FK Radnički 1923

 1. Čekaj bre, sekretar kluba je i dalje Marko DImitrijević??? To je onaj isti lik koji je, kao šatro, podneo ostavku zbog protokolarne greške na utakmici Superlige protiv Crvene zvezde u oktobru prošle godine .
  https://www.glassumadije.rs/sekretar-radnickog-marko-dimitrijevic-podneo-ostavku-zbog-greske-protiv-zvezde/
  Taj i takav lik koji nije ni za seoske klubove je sedeo sa direktorima škola i ubedjivao ih da kolektivno dovedu decu na utakmicu? Jao direktori, uskoro će i da vas postrojavaju, samo tako nastavite.
  Ne može se na silu praviti atmosfera. Svima je očigledno da ne postoji poverenje Kragujevčana u one što vode klub. Dolaze navijači koji vole fudbal i navijaju za Radnički u pristojnom broju. To što se pojedini nedorasli ljudi koji sede u klubu žele dodvoriti nekom ili nekima, pa u svojoj gluposti potežu za nazovi kampanjama animiranja publike da dodju na tzv. istorijski susret.
  Ove kampanje i ovo što su radili ovih dana samo može negativno da se odrazi na klub.
  I onda imamo obaveštenje da i ovaj, što je kao podneo ostavku a i dalje je sekretar, niti bilo ko, nije postupao ultimativno, obavezujući škole niti posetom, niti brojem učenika koji će posetiti utakmicu . . . Još su samo i trebali ultimativno da narede direktorima i odrede im obavezu – koja škola i koliko djaka? Ali ne, on je bio velikodušan, baš je bio dobar i delio je po 50 majica deci.
  Sramota, bruka, beda, jad….. šta god da još dodate nije greška.
  Sve bre čega se dotaknu, ne da upropaste, nego inficiraju neizlečivo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.