Nova snaga Kragujevca: Gradska vlast ne brine o objektima kulture

Politika

Jasna Veljanović, koordinator tima za kulturu izborne liste NOVA SNAGA KRAGUJEVCA – NIKOLA NEŠIĆ, podsetila je na nedostatak adekvatnog prostora za događaje u oblastima kulture i umetnosti.

– Građani Kragujevca uvek su bili prepoznati kao dobra publika i uživali su jednako u rok, pop, džez, pozorišnim i festivalima klasične muzike, baletu, operi. Nova snaga Kragujevca je primetila da se mnogi događaji odigravaju na nedakvatnim prostorima. Kragujevčani su se višestruko potvrdili kao umetnici, ali su prostori ostali kao iz prošlog veka. Primer za to su i bioskopi „Pionir“ i „Šumadija“, koji zvrje prazni kao ruglo ovog grada skupljajući memlu, ali i prostor Kneževog arsenala, objekta kulture, koji je potpuno zapušten i služi kao parking prostor. 

Pitamo se zašto kada imamo prostor, imamo zainteresovane građane, imamo ko da pruži umetničke sadržaje, gradska vlast ne brine o objektima kulture.

Čekamo 17. decembar i da na lokalnim izborima zaokružimo izbornu listu 8. NOVA SNAGA KRAGUJEVCA – NIKOLA NEŠIĆ, čiji je jedan od ciljeva da građanima Kragujevca pruži kvalitetan umetnički sadržaj u adekvatnom prostoru.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.