Novi Bečej i ove godine najuspešniji u Kragujevcu

Društvo

Predstavnici turističke organizacije opštine Novi Bečej osvojili su dve prve nagrade na 14. Međunarodnom sajmu turizma i seoskog turizma u Kragujevcu. I ove godine oni su dobili dve prve nagrade: za najuređeniji izlagački prostor i u kategoriji najuspešnija promocija, s obzirom na to da su tokom sva tri sajamska dana organizovali brojna dešavanja u hali Šumadija sajma i na platou ispred hale.

Kolege iz Banata promovisale su prvog dana sajma gastro ponudu „Banatska kujna” u jednostavno opremljenom izlagačkom prostoru. Za posetioce i izlagače drugog dan sajma u petak, 24. novembra organizovali su na platou ispred hale promociju pod nazivom „Slanina nas je održala, njoj fala”, dok je poslednjeg dana TOO Novi Bečej organizovala u prepodnevnim satima „Zimski laki banatski fruštuk na slami” na platou ispred hale.

U kategoriji najuspešnija promocija, drugo mesto pripalo je turističkoj organizaciji Herceg Novog, za sveukupnu promociju, dok je treće mesto pripalo turističkog organizaciji Topole za dvodnevnu promociju seoskog turizma, turističkih domaćinstava, lokalnih vinarija i destilerija.

Drugo mesto za najuređeniji izlagački prostor pripalo je turističkoj organizaciji Vojvodine, a treće mesto turističkoj organizaciji Knića.

Turistička organizacija Pirota je ove godine na 14. Međunarodnom sajmu turizma i seoskog turizma u Kragujevcu imala najbolji propagandni materijal (štampani i video materijali), drugo mesto pripalo je turističkoj organizaciji Nikšića, a trećo mesto u kategoriji najbolji propagadni materijal pripalo je Turističkoj organizaciji kantona Sarajevo.

U okviru ovogodišnjeg sajma, u hali Šumadija sajma predstavilo se i oko 30 proizvođača zimnice iz Kragujevca i Šumadije, ali i drugih delova Srbije. Za najuređeniji štand na Sajmu zimnice prvo mesto osvojile su „Gružanske domaćice” iz Čestina, drugo mesto domaći proizvodi sa Kopaonika, „Radino blago” iz Brzeća, a treće Milanka Glišić iz Kragujevca.

Najbolji šumadijski čaj skuvali su meštani Kutlova, drugi su bili stanovnici Dulena, a treće mesto pripalo je žiteljima Ždraljice. I ove godine manifestacija „Šumadijska čajanka” izazvala je veliko interesovanje posetilaca.

Na 14. Međunarodnom sajmu turizma i seoskog turizma u Kragujevcu turističke potencijale, atrakcije i programe putovanja predstavilo je preko 50 izlagača, uglavnom lokalnih turističkih organizacija iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Mađarske. Organizatori su bili Šumadija sajam i Gradska turistička organizacija Kragujevac, a pokrovitelji Ministarstvo turizma i omladine i grad Kragujevac.

Izvor i fotografija: Gradska turistička organizacija Kragujevac; autor Snežana Milisavljević
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.