Novi skup “Pravda za Nikolinu” u nedelju ispred “Plaze”

Grad

Novi skup “Pravda za Nikolinu” biće održan u Kragujevcu, u nedelju, 5. fabrura u 11.59 na platou tržnog centra “Big Fešn” (bivša “Plaza”).

Podsećamo da  je ovo četvrti skup podrške za Nikolinu Janković (13) koja je tragično izgubila život nakon udara na pešackom prelazu zbog bahate vožnje, ali i za svu decu i pešake koji su izgubili živote na putevima Srbije.

Sa skupa, kako najvaljuju organizotori, biće upućen apel da Nikolinin ubica bude odmah pritvoren zbog težine dela, nepokazivanja empatije, nepružanja pomoći na licu mesta i uznemiravanja ogromnog dela javnosti pogotovo zbog toga što se u blizini nalaze dve škole

Cilj skupa je i da se podigne svest javnosti o blagim kaznama koje se u praksi izriču počiniocima teških krivičnih dela sa fatalnim ishodom.

  • Apelovaćemo na sudstvo da uzme u obzir uznemirenost javnosti kao i činjenicu da blaga kaznena politika dovodi do toga da se svakoga dana dese udesi koji odnose živote, a, neretko decu pešake. Apelujemo na državne organe da reaguju i da se poošri kaznena politiku imajući u vidu da se trenutno rade izmene zakona o bezbednosti saobraćaja, saopštili su organizatori skupa.

Pored Nikolininih na skupu će govoriti i roditelji drugih preminulih pešaka.

  • Razočarani i poniženi blagim kaznama za ubista dece u saobraćaju pokrenuli smo i online peticiju koju je do sada potpisalo skoro 14.000 ljudi i u kojoj konkretno zahtevamo hitne izmene zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima i krivičnog zakonika, u peticiji je tačno navedeno koje kazne su zahtevane za počinioce teških krivičnih dela, podsećaju iz neformalne grupe “Pravda za Nikolinu”.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.