Peticiju „Pravda za Nikolinu“ do sada potpisalo skoro 8.500 građana

Grad

Vera Janković pita -da li deca znaju za Nikolinu i njenu sudbinu:

  • Da li su im nastavnici ili roditelji skrenuli paznju na tu tragediju? Da li je moguce da cela Srbija priča i svi mediji prenose našapel a upravo deca i bahati vozači svojim ponašanjem pokazuju da im niko ništa ne moze i da ih takve tragedije ne dotiču.

Snimak brze vožnje u blizini nekadašnje Plaze, koji je objavljen na društvenoj mreži Tik-tok, dobio je (od anonimnog izvora) i Glas Šumadije. U Policijskoj upravi Kragujevac kažu da proveravaju činjenice, sam snimak i da će javnost biti blagovremeno obaveštena o slučaju.

Nikolinina majka, Vera Janković, podseća i je, nakon Nikoline smrti, u Kragujevcu došlo do još nekoliko udesa na pešačkim prelazima,  srećom bez fatalnih ishoda ali sa povredama: 10. januara kod kafane Balkan, 20. kod Velikog parka, kada je na semaforu udareno dete od 16 godina dok je prelazilo pečaške prelaz dok je na semaforu bilo upaljeno zeleno svetlo za pešake.

  • U telefonskom kontaktu smo sa Eskom Zečevićem (tata Melise iz Novog Pazara) i Ivanom Vujićem (tata malog Maksima iz Obrenovca), jer smo iste tragedije doživeli i izgubili našu decu zbog bahatih vozača“, piše u saopštenju.

Nikolinina majka navodi da oni podržavaju peticiju i nadaju se da se njihove tragedije neće ponoviti drugim porodicama, ali i očekuju da će ubice njihove dece dobiti odgovarajuću kaznu.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.