Održan skup „Pravda za Nikolinu“

Grad

Brojni Kragujevčani okupili su se danas na mestu gde je 7. decembra prošle godine, prelazeći pešački prelaz, nastradala dvanaestogodišnja devojčica Nikolina.

Ona je dva dana kasnije doživela moždanu smrt, a preminula je 1. januara u Univerzitetskom kliničkom centru u Kragujevcu. Vozač, koji je automobilom usmrtio devojčicu, prema rečima Vere Janković, Nikolinine mame, pušten je iz pritvora posle 48 sati, nije mu oduzeta vozačka dozvola i ništa ga ne sprečava da bahatim ponašanjem unesreći neki drugu porodicu.

https://www.facebook.com/glassumadije/videos/1169979907057100

Ovo je treći protest koji organizuje Nikolinina porodica, prijatelji iz škole i rodbina, zahtevajući da se vozač koji je usmrtio dvanaestogodišnju devojčicu skloni sa ulice.

  • Apelujemo na sud da bahati vozači budu u pritvoru dok čekaju izricanje kazne. Njegova krivica je očigledna, ali krivični postupak može predugo da traje. On ima vozačku dozvolu, rekla je okupljenima Vera Janković.
  • Moja ćerka je udarena na pešačkom prelazu dok je regularno prelazila ulicu, vraćajući se iz škole. Vozač koji je udario nije joj ni prišao, nije pokazao ni trunku empatije, već je gledao štetu na svom automobilu. Zapalio je cigaretu, a Hitnu pomoć su zvali ljudi koji se su zatekli na licu mesta, ispričala je Vera Janković.

Prema njenim rečima, posle puštanja iz pritvora vozač koji je usmrtio Nikolinu na društvenim mrežama objavljivao je neprimeren sadržaj i muziku, što porodica Janković doživljava kao provokaciju.

Naslovna fotografija: Milan Nikić
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.