Obeležena 81. godišnjica od ustanka protiv fašizma

Grad

Povodom obeležavanja 81. godišnjice od početka oružanog ustanka protiv fašističkog okupatora u organizaciji GO SUBNOR, kraj spomenika ,,Ranjenik“ u Velikom parku, položeni su venci.

U ime grada venac su položili dr Gordana Damnjanović, članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu i Stefan Jovanović, pomoćnik gradonačelnika za omladinu i saradnju sa Univerzitetom. Vence su položile i odale počast palim borcima narodnooslobodilačke borbe delegacije Vojske RS, SUBNOR-a i političkih partija.

  • Datum 7. jul, nekada državni praznik, danas opstaje i odoleva zaboravu zahvaljujući Savezu udruženja boraca narodnooslobodilačke borbe, čuvara uspomena i vrednosti koje su srpskom narodu dale i iznedrile duh otpora protiv fašizma – rekla je dr Gordana Damnjanović. Na taj način pamti se istorija, ne dozvoljava njeno prekrajanje, a pamti se i tradicija zahvaljujući kojoj su generacije živele u slozi i miru. Grad Kragujevac se pridružuje obeležavanju i zajedno sa boračkim organizacijama i udruženjima polaže vence, pre svega, sećajući se položenih života Kragujevčana i Šumadinaca, ali i svih boraca narodnooslobodilačke borbe.

GO SUBNOR uručio je zahvalnicu Udruženju ratnih i mirnodopskih vojnih invalida Kragujevca, a Medalje borca uručene su Zdravku Jovanoviću i Draganu Markoviću.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.