Obeležena godišnjica rada Centra „Kneginja Ljubica”

Grad

Centar za razvoj usluga socijalne zaštite „Kneginja Ljubica”, ustanova socijalne zaštite koja se bavi pružanjem usluga socijalne zaštite za decu, mlade, odrasla i stara lica na području grada Kragujevca obeležio je danas 13 godina rada. Na prijemu organizovanom u prostorijama Centra kome su prisustvovali Jelena Pavić, članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu, Predrag Stevović, član Gradskog veća, predstavnici gradskih institucija, resornih gradskih uprava i zaposleni u Centru, prezentovani su rezultati postignuti između dve godišnjice.

„Za prethodnu godinu imali smo ambiciozne planove i ciljeve i s ponosom mogu da istaknem da smo sve zadato uspeli i da ostvarimo”, kazala je Slavica Novaković, v. d. direktora Centra, izdvajajući kao jedan od najbitnijih relicenciranje svih usluga Centra.

  • Danas smo jedna od malobrojnih ustanova socijalne zaštite u Srbiji koja ima sve usluge licencirane. Uz pomoć donatora uspeli smo da renoviramo jedan broj soba u Centru, sredimo sobe u Prihvatilištu i drugim delovima ustanove. Za najmlađe korisnike napravili smo igraonicu, uz donatore nabavili interaktivnu drvenu kućicu, a početkom godine uz donatore i podršku grada igralište za najmlađe, podsetila je direktorka Novaković.

Govoreći o planovima ona je istakla da je Centru potrebno vozilo 8+1 sa rampom i jednim mestom za OSI: „Kroz donacije obezbedićemo letnjikovac za stara lica, planiramo teretanu i teretanu na otvorenom, a pored renoviranja ostalih soba, u planu je i podizanje ograde oko dvorišta Centra”, kazala je direktorka centra.

Od osnivanja do danas, Centar je uz podršku grada Kragujevca i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, uspela da razvije šest usluga i ponovo dobije licence za prihvatilišta za decu i mlade, za žrtve porodičnog nasilja, Savetovalište za brak i porodicu, Dnevni boravak za decu i mlade, Pomoć i nega u kući za odrasle i starije osobe i Dnevni boravak za odrasla i stara lica.

Izvor i fotografije: Sajt grada Kragujevca
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.