Trening Specijalizovane jedinice civilne zaštite za zbrinjavanje (VIDEO)

Grad

Uprava za vanredne situacije u Kragujevcu održala je danas trening SJCZ za zbrinjavanje, jedinice namenjene za obavljanje poslova i zadataka zbrinjavanja i obezbeđivanja hitnog smeštaja ugroženih i evakuisanih lica, za formiranje šatorskog naselja, smeštaj i distribuciju hrane i vode. 

Treningu je prisustvovalo 62 pripadnika.

Pripadnici su u okviru svog timskog rada uvežbavali procedure i načine postupanja i sprovođenja aktivnosti u skladu sa potrebama, a u slučaju vanredne situacije. 

Kao i uvek do sada (a obuke i treninzi se, po planu održavaju jednom godišnje, za svaku od 5 jedinica, vec više od 10 godina) pokazali su spremnost za prihvatanje novih saznanja i veština i angažovanje u realnoj situacijii.

Načelnik Uprave za vanredne situacije pukovnik policije Zoran Kočović je poručio da je Sektor za vanredne situacije spreman da da odgovor na svaku vanrednu situaciju i da smo danas na ovom treningu pokazali samo deo snaga sistema zaštite i spasavanja.

Specijalizovane jedinice civilne zaštite se, u slučaju potrebe, upotrebljavaju u skladu sa opremljenošću i osposobljenošću kao ispomoć profesionalnim jedinicama Sektora.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.