Objavljen spisak kandidata za Đurđevdansku nagradu, nema oblasti medija

Grad

Gradsko veće utvrdilo je Predlog odluke o dodeli Godišnje nagrade grada Kragujevca – Đurđevdanske nagrade za 2022. godinu i uputilo odbornicima Skupštine grada na razmatranje i odlučivanje.
U oblasti umetnosti za Đurđevdansku nagradu predloženi su Dejan Petrović magistar primenjenih umetnosti za osvojenu Prvu nagradu na 17. Izložbi pozorišnih plakata i grafičkog oblikovanja u okviru 67. Sterijinog pozorja i Saša Vujić Vuja, osnivač i lider benda „KBO“, za pank-rok album pod nazivom „100 posto“, koji je objavljen na dva nosača zvuka – kompakt disku i long plej gramofonskoj ploči i nastupe sa pank-rok bendom „KBO“ na veoma uspešnim koncertima u Beogradu i Kragujevcu.

Dr Valentina Opančina, specijalista radiologije, doktor medicinskih nauka za interventnu neuroradiologiju i subspecijalizant neuroradiologije i asistent na Fakultetu medicinskih nauka Univerziteta u Kragujevcu, predložena je za Đurđevdansku nagradu u oblasti nauke, za naučni rad „Case 310“ na temu dijagnostika pacijenata sa lumbalnom diskus hernijom koji imaju posteriornu epiduralnu migraciju diskusa, objavljen u naučnom i stručnom časopisu „Radiolog i osvojenu nagradu Evropskog udruženja neuradiologa i Evropske škole radiologije.

U oblasti obrazovanja najbolji predlog je OŠ „Prota Stevan Popović“ iz Čumića, za realizaciju slobodne vannastavne aktivnosti „Nasleđe moga kraja”.

Za Đurđevdansku nagradu u oblasti sporta predložena je Teodora Vukojević, za osvojene zlatne medalje u juniorskoj i seniorskoj kategoriji u disciplinama standardna vazdušna puška i malokalibarska puška na Kupu Srbije, osvojene zlatne medalje u juniorskoj i seniorskoj kategoriji u disciplini miks par na Prvenstvu Srbije, osvojenu bronzanu medalju u seniorskoj kategoriji u disciplini standardna vazdušna puška miks par i osvojeno 6. mesto pojedinačno na Svetskom kupu u Egiptu, osvojenu srebrnu medalju u seniorskoj konkurenciji u disciplini standardna vazdušna puška na Mediteranskim igrama u Alžiru, i osvojenu zlatnu medalju u seniorskoj konkurenciji u disciplini standardna vazdušna puška na Evropskom prvenstvu u Norveškoj

U oblasti humanitarnog karaktera predložene su Tatjana Marinković, za pokretanje i realizaciju brojnih humanitarnih i kulturnih aktivnosti u 2022. godini, u okviru NVO „Kolo srpskih sestara – Kragujevac“ i Danijela Nešović, za pokretanje i realizaciju značajnih humanitarnih akcija za pomoć deci sa autizmom u 2022. godini.

Nagrade će laureatima biti uručene na svečanoj sednici Skupštine grada koja će biti održana na Đurđevdan – 6. maja.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.