Obrad Turković: Gradonačelniče, šta je sa fasadama?

Grad Politika

Potpredsednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde u Kragujevcu Obrad Turković govorio je danas na konferenciji za novinare o kašnjenju u rekonstrukciji fasada u Kragujevcu.

Evo šta je Turković rekao:

Prema rečima gradonačelnika Dašića revitalizacija fasada u našem gradu je san, ali nedosanjan. Nepokretna kulturna dobra pod zaštitom države pored toga što estetski narušavaju izgled grada, ugrožavaju bezbednost korisnika – to je gradonačelniče java.

Kašnjenje u radovima na sanaciji fasada nas uopšte ne zabrinjava sa aspekta neodgovornosti, jer privid rada ne može da daje druge rezultate. Do sada su bar na papiru započete dve sanacije, zgrada široj javnosti poznate kao Prosveta i fasada zgrade sa atlasima. Papir sve trpi, a činjenice govore da od kada su postavljene skele za potrebe sanacije i zaštitna mreža, pa sve do danas nijedan radnik, niti mašina nisu viđeni ispred zgrade sa atlasima, a ukoliko malo zavirite ispod tih istih skela uverićete se da nikakav rad na sanaciji nije ni započet. Iako je rad na istoj pompezno najavljen tokom marta. Ispred zgrade Prosvete malter se mestimično zameša za potrebe fotografisanja, po mogućstvu u vreme kada je najprometnije. 

Gradska vlast koja je zakoračila u treću godinu vladavine. Na početku svog mandata je obećala sanaciju fasada svih predratnih objekata u glavnoj ulici, kao i objekata od izuzetne istorijske važnosti. Kragujevačko ogledalo u očima svih onih koji dolaze u nas grad, kao i nas koji u njemu živimo čine najviše fasade i arhitektura uskog gradskog jezgra, ali gradsku vlast ne zanima ni forma, ni suština.

SSP Kragujevac je znatiželjan. Šta se dešava sa pomenutim projektima, jer je rok za završetak fasade Prosveta prošao, bio je polovina aprila, dok je početak sancije fasade zgrade sa atlasima 22.3.2022. godine koji nije otpočeo, rok je 150 dana?

Obmanjujete sugrađane gradonačelniče, figurirate pred zgradama, namere i odlučnosti da se pomenuto završi nema. Duh kampanje nagonio je na laž da su započeti radovi, ali suštinskog pomaka nema, niti će se uskoro desiti.

Gradonačelniče, šta je sa fasadama?

Tagovi:

5 thoughts on “Obrad Turković: Gradonačelniče, šta je sa fasadama?

  1. Gradonačelniče, obećali ste početak radova na severnoj obilaznici za mesec mart! Zaboravili? Narod pamti šta ste sve obećali. SNS ide u istoriju, ako Nataša nešto ne promeni.

  2. Bravo Turkoviću, jedini još ti ponekad prošetaš po ratom razrušenom centru Kragujevca, obidješ poneku ruševinu, bunker, rov, ali sledeći put slobodno možeš da staviš i šlem, za svaki slučaj.

    1. Pa on je ove lokalne naprednjačke buzdovane (zajedno sa Jekićem, Zdravkovićem, Anđelkovićem i ostalim Dinkićevim pulenima) i doveo na vlast 2014 godine. Narod neće zaboraviti Turkovića, Jekića i ostale „karantince“ koji sada zdušno napadaju SNS, a nekada su bili njihove vodonoše i odani saveznici. O kakvim se tu probisvetima radi najbolje zna Verko koga su oni izdali (za siću) 2014 godine.

  3. Ono kad od mnogo tezih stvari covek se fokusira na fasadu… a da bese oni rekli jednima ne da bi novi (sadasnji) dosli na vlast i za to dobili neke licne poene, stimulacije i radna mesta.
    Mene brine vise sto ovaj narod sve ovo trpi nego sto ovi misle da su opozicija (kome? cemu? sebi?).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.