Odbori SNS-a organizovali „Kulturno veče“, prisustvovali Dašić i rektor Filipović

Izbori 2023

U organizaciji MO Srpske napredne stranke Kragujevac Centar grada, Bubanj, 1.maj i Erdoglija organizovano „Kulturno veče“ kome su prisustvovali član Predsedništva, poverenik Gradskog odbora Srpske napredne stranke Kragujevac i kandidat na listi ALEKSANDAR VUČIĆ-Kragujevac ne sme da stane Nikola Dašić, prvi na istoimenoj listi, rektor Univerziteta u Kragujevcu prof. dr Nenad Filipović, kandidat za narodnog poslanika na izbornoj listi ALEKSANDAR VUČIĆ-Srbija ne sme da stane Miroslav Petrašinović, kandidati za odbornike na izbornoj listi ALEKSANDAR VUČIĆ-Kragujevac ne sme da stane prof. dr Predrag Đurđević, Predrag Stevović, Miljan Bjeletić i mnogi drugi.

Okupljanje, piše na FB stranici Srpske napredne stranke u Kragujevcu, je „imalo za cilj da pokaže da umetnost, pisana reč, muzika, ne broje godine i ne znaju za granice“.

  • Temelj moderne kulture u Kragujevcu je postavljen onog momenta kada je Kragujevac proglašen prvom prestonicom moderne Srbije, 1818. godine, u vreme kneza Miloša Obrenovića. Prve novine, prvi teatar, prva galerija, prvi sud, apoteka, topolivnica… reč prvi je zato sinonim za naš grad. Kroz kontinuirano uvećanje finansiranja kulture poslednjih deset godina, realizacijom novih programa, projekata proširio se obuhvat publike, kultura i dešavanja iz oblasti kulturnog života su zauzele značajnu ulogu u gradu.

Rektor Univerziteta u Kragujevcu prof. dr Nenad Filipović je istakao da treba čuvati korene, tradiciju prenositi na mlade i na taj način čuvati državu i svoj narod.

  • Samo država bogate istorije i tradicije ima perspektivu.

U pripremi „Kulturne večeri“ pored članova i aktivista učestvovali su i predstavnici udruženja Srba iz Hrvatske ,,Nikola Tesla“. Udruženje godinama vredno baštini srpsku kulturnu tradiciju, a ljudi iz udruženja ne predstavljaju samo Krajinu i kulturno nasleđe Srba sa tih prostora već Kragujevac doživljavaju kao svoj drugi dom.

Tekst i fotografije: FB SNS Kragujevac
Tagovi:

1 thought on “Odbori SNS-a organizovali „Kulturno veče“, prisustvovali Dašić i rektor Filipović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.