Studentkinje solo pevanja Filološko-umetničkog fakulteta ostvarile izuzetne rezultate

Društvo

Velika čast nam je da podelimo sa vama izuzetne vesti o postignućima naših talentovanih studenata, koje su 25. novembra 2023. godine, izuzetno istakle Filološko-umetnički fakultet.

Tamara Milovanović, studentkinja četvrte godine solo pevanja Odseka za muzičku umetnost, iz klase mr Vojislava Spasića, redovnog profesora, ostvarila je izuzetan uspeh na međunarodnom takmičenju solo pevača ,,Nikola Cvejić“, održanom u Rumi. Tamara je zasluženo osvojila niz impresivnih nagrada:

Laureat celog takmičenja
Prva nagrada u 4. kategoriji
Specijalna nagrada za izvođenje solo pesme domaćeg autora

Njeno izvanredno izvođenje je dodatno upotpunio Petar Marković, viši umetnički saradnik na Filološko-umetničkom fakultetu, koji je nastupao s njom kao klavirska saradnja na ovom važnom događaju.

Sa druge strane, Anđela Ninković, studentkinja master studija solo pevanja, iz klase mr Vojislava Spasića, redovnog profesora, imala je premijeru opere „Malombra“, autora Frančeska Kolosanta. Ona je iznela ulogu Fani u ovom ostvarenju, koje je imalo premijeru u Teatru Tartini u Piranu, Slovenija. Predstava je bila pod režijom Ane Ajelo (Anna Aiello).

Ova dva izvanredna dostignuća naglasila su kvalitet, talent i posvećenost naših studenata, ali predstavljaju i dokaz visokog nivoa obrazovanja i angažmana naših nastavnika u podršci studentima ka postizanju izuzetnih dostignuća na međunarodnoj sceni.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.