Održana komemoracija povodom smrti profesora dr Dragoljuba Radonjića

Grad

Na komemoraciji su se porodici i prisutnim kolegama i prijateljima profesora Radonjića obratili dekan Fakulteta inženjeskih nauka dr Slobodan Savić, šefica Katedre za motorna vozila i motore dr Jovanka Lukić, redovna profesorka u penziji dr Aleksandra Janković i dr Aleksandar Davinić, prodekan za infrastukturu.

Razboritost, dobronamernost, pouzdanost, temeljnost, skromnost, poštenje, nenametljivost, stručnost, svestranost, umerenost, odmerenost – samo su neke od reči kojima su kolege, svako iz svog ugla, slikale portret profesora Radonjića.

Profesor Dragoljub Radonjić je rođen 10. 10. 1947. godine u Bečevici, Knić. Diplomirao je, magistrirao i doktorirao na Mašinskom fakultetu u Kragujevcu, današnjem Fakultetu inženjerskih nauka. Iz svoje uže naučne oblasti, motora SUS, objavio je preko 100 naučnih radova u zemlji i inostranstvu. Učestvovao je u realizaciji više projekata, autor je nekoliko univerzitetskih udžbenika i patentnih prijava. Obavljao je funkcije prodekana za nastavu, predsednika Saveta i šefa Katedre za motorna vozila i motore na matičnom fakultetu i bio član Veća za tehničko-tehnološke nauke Univerziteta u Kragujevcu. Mnogim generacijama studenata je ostao u sećanju kao posvećen nastavnik i jedan od omiljenih profesora.

Izvor: Fakultet inženjerskih nauka
Tagovi:

1 thoughts on “Održana komemoracija povodom smrti profesora dr Dragoljuba Radonjića

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.