Opozicija ide u Brisel i Pariz

Politika

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović saopštio je večeras da delegacija koalicije „Srbija protiv nasilja“ ide u posetu Briselu, a nakon toga u Pariz na važne razgovore sa izvršnim organima Evropske unije. Delegaciju će činiti Borko Stefanović, Pavle Grbović, Duško Lopandić i Radomir Lazović.

Stefanović je rekao da je njihov zadatak da razgovaraju sa istaknutim ljudima u Evropskoj komisiji, u Direktoratu za proširenje, u spoljnopolitičkoj službi EU i nakon toga u Parizu u bilateralnim susretima u Ministarstvu spoljnih poslova Francuske i u administraciji predsednika Makrona. 

  • Imaćemo takođe i jedan javni događaj u Briselu gde ćemo se potruditi da dodatno predstavimo dokaze koji ukazuju na pljačku izbora od strane režima Aleksandra Vučića u Srbiji i ono što je mnogo važnije od svega toga na koji način, do kog obima i kako tačno, tehnički, logistički i organizaciono će misije, dakle više misija EU u narednom periodu doći u Srbiju da utvrde šta se ovde tačno dogodilo na izborima i ono što je najvažnije da daju preporuke da Srbija najzad dobije fer i demokratske izbore da građani Srbije mogu slobodno da biraju i u tom smilsu da se primene preporuke OEBS-a i ODIHR-a od ranije koje ova vlast nikada nije primenila. Ako uspemo u tome svi zajedno, sa jedne strane na razotkrivanju, a sa druge strane pritiskom građana u samoj Srbiji i našim otporom ovom užasnom pokušaju krađe naših života, naše budućnosti i normalnosti, mislim da možemo očekivati i dobre vesti i iz Brisela i iz Pariza, istakao je Stefanović.

Stefanović je objasnio da je moguće da budu čak tri misije i to misija Evropskog parlamenta, ad hoc misija Evropskog parlamenta koja može da dođe bez bilo kakvog mandata bilo koga, misija stručnjaka koji treba da utvrde obim izborne krađe, biračke spiskove, pritisak na birače i RTS naročito i postoji nešto što će sama Evropska komisija da uradi na liniji Pribeovog izveštaja. 

  • Znam da se premijerki koja ne zna ništa o ultimatum i 1914. priviđaju stvari. Njoj se priviđa policijska istraga. To je malo frojdovski. Ona se boji da će doći neki strani policajci pa će ovde nešto da istražuju. Ne. Doći će stručnjaci, forenzičari za biračke spiskove, za zloupotrebe koje ste gospodo, vršili 17.decembra, besramno, dovodeći ljude nelegalno iz mesta u kojima žive u Srbiji i Republici Srpskoj, prijavljivali ih lažno na adrese u Beogradu u zgrade u izgradnji i zgrade njihovih funkcionera, zaključio je Stefanović. 
Fotografija: Zoran Mrđa
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.