Opozicioni odbornici traže hitnu sednicu Skupštine grada Kragujevca

Grad Politika

Danas su opozicioni odbornici, njih 36, okupljeni oko lista Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac, Kragujevačka incijativa, Nova snaga Kragujevca, Znamo se, i Šumadijski blok 21, uputili zahtev predsedniku Skupštine grada Kragujevca, gospodinu Ivici Momčiloviću, za sazivanje hitne sednice Skupštine grada.

Glavna tema sednice, za koju zahtevaju hitno razmatranje, je predlog rešenja o stavljanju van snage odluke o davanju saglasnosti na zaključenje sporazuma o naknadi za nepokretnosti koje su bile predmet administrativnog prenosa eksproprijacije br. 400-3141/23- i od 16.06.2023. godine. Ova odluka je, po tvrdnjama odbornika, protivzakonita i omogućava nezakonito bogaćenje trećeg lica na teret budžeta grada Kragujevca.

Opozicioni odbornici smatraju da je ova tema od izuzetnog značaja za građane Kragujevca, budući da bi isplata preko 300 miliona dinara za spornu lokaciju mogla ugroziti funkcionisanje grada. Ističući važnost transparentnosti i odgovornosti u upravljanju gradskim resursima, insistiraju na hitnom održavanju sednice Skupštine grada radi razmatranja ovog pitanja.

Prema Poslovniku, predsednik Skupštine grada Kragujevca je obavezan da zakazuje sednicu po ovom zahtevu u roku od sedam dana od prijema, a sednica se mora održati u roku ne dužem od sedam dana od dana zakazivanja.

Ova inicijativa opozicije nagoveštava dalje napore za kandidovanje tema koje su značajne za građane Kragujevca, uključujući pitanja poput rekonstrukcije Gradske Tržnice, Trga Radomira Putnika, kao i sumnjivih radnji u vezi sa gradskim građevinskim zemljištem u užem gradskom jezgru. Ujedinjena opozicija Kragujevca obećava da će istrajati u ovim naporima tokom celog svog mandata, do konačne smene trenutne vlasti koju smatraju lošom i korumpiranom.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.