Oprema za unapređenje rada saobraćajne policije iz sredstava naplaćenih novčanih kazni i prestupa

Grad

Opremu i materijal namenjen za unapređenje rada saobraćajne policije koju je grad Kragujevac nabavio iz sredstava naplaćenih novčanih kazni i prestupa predviđenih propisima o bezbednosti saobraćaja, gradonačelnik Nikola Dašić predao je načelniku Policijske uprave Kragujevac Rajku Milutinoviću u prisustvu Slobodana Đorića, oficira za kontrolu i regulisanje saobraćaja, u Svečanom salonu zgrade Grada.

U ovom trenutku mogu samo da izrazim zadovoljstvo što smo u prilici da na ovaj način doprinesemo stvaranju boljih uslova za rad saobraćajne policije. Nas naravno obavezuje i Zakon o javnoj svojini i Zakon o bezbednosti saobraćaja da deo sredstava prikupljenih od kazni prema onima koji ne poštuju zakon ulažemo u opremu za policiju kako bi joj pomogli u radu.

Želim da izazim zadovoljstvo i zbog dosadašnje dobre saradnje sa Policijskom upravom Kragujevac kao i našu dobru volju i spremnost da budu što bolje i kvalitetnije opremljeni što će svakako doprineti većoj bezbednosti svih učesnika u saobraćaju – kazao je Dašić.

Načelnik Policijske uprave Kragujevac, Rajko Milutinović  zahvalio se Gradu Kragujevcu i gradonačelniku, kao i Savetu za bezbednost saobraćaja koji su uvideli značaj ulaganja u opremanje Policijske uprave.

Nabavljena oprema je vredna oko milion dinara, a čine je računar sa pratećom opremom, fotoaparati, ciklometar, folimetar, reflektujući prsluci, saobraćajni čunjevi i dr.  Grad Kragujevac i na druge načine ulaže u bezbednost saobraćaja, kroz izgradnju saobraćajnica, rekonstrukciju i adaptaciju postojećih.

Oprema se nabavlja iz sredstava koja se naplaćuju iz saobraćajnih prekršaja. Deo sredstava, 70% ide na račun Republike, dok se ostalih 30% sliva na račune lokalnih samouprava. Od tih 30%, lokalne samouprave su u obavezi da polovinu tog iznosa ulažu u unapređenje saobraćajne infrastrukture, a ostatak sredstava se troši za programe Saveta za koordinaciju bezbednosti saobraćaja što podrazumeva edukacije iz oblasti saobraćajnog vaspitanja i obrazovanja, kao i na unapređenje rada saobraćajne policije.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.