Beograd, 8. maja 2023.- Protestni skup opozicije „Srbija protiv nasilja“ organizovan je danas ispred Narodne skupštine u Beogradu, a zatim je usledila protestna šetnja. FOTO TANJUG/ STRAHINJA AÆIMOVIÆ/ n

Organizatori protesta „Srbija protiv nasilja“: Zahvaljujemo se policiji

Politika

Organizatori sutrašnjeg protesta „Srbija protiv nasilja“ se zahvaljuju policiji jer se na prethodnom protestu, održanog 8. maja, ponašala po zakonu i miran skup na kojem se okupilo više desetina hiljada građana protekao je bez incidenata.

  • Pozivamo policiju da se tako ponaša i tokom protesta zakazanog za petak, 12. maj, i da ne upotrebljava silu protiv građana koji žele Srbiju bez nasilja i da ne strahuju za živote svoje dece kada ih pošalju u školu, navodi se u zajedničkom saopštenju.
  • Policajci takođe imaju svoje porodice i oni žive u Srbiji, i ljudi koji se okupljaju na protestima bore se za bezbednost i sigurnost i njih i njihovih porodica. Skup građana „Srbija protiv nasilja“, koji će biti održan sutra u 18 sati ispred Skupštine Srbije, biće takođe miran i nenasilan i očekujemo od policije da se u skladu s tim i ponaša, zaključuje se u saopštenju.

Organizatori iz političke opozicije su Narodna stranka, Stranka slobode i pravde, Ne davimo Beograd, Moramo Zajedno, Ekološki ustanak i Demokratska stranka.

Fotografija: Strahinja Aćimović, Tanjug

Protest podržavaju Socijaldemokratska stranka i pokreta Srbija centar – Srce, iako, koliko je javnosti poznato, nisu uključeni u organizaciju protesta.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.