Narodna Kragujevac: Umesto odgovori na pitanje šta je sa Tržnicom, Dašić hvali svog vođu

Politika

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić obavestio je građane, putem televizije Hepy, da je odlučio da plaketu Svetog Đorđa, koja se dodeljuje povodom Dana grada, 6. maja, ove godine dodeli predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Na ovu odluku reagovali su kragujevački odbori Narodne stranke, pokreta Srbija centar i narodni poslanik Nikola Nešić.

Gradski odbor Narodne stranke u Kragujevcu i danas konstatuje da su u odgovoru gradonačelnika Dašića na pitanje opozicionih političkih organizacija zašto se odlučio na dodelu jednog od najviših gradskih priznanja predsedniku Vučiću, mogli da se pročitaju samo „hvalospevi Vučiću, umesto razložnog objašnjenja koje bi Dašić ponudio građanima Kragujevca“.

Prenosimo saopštenje NS Kragujevac:

Na pitanja zašto naš grad pod vlašću naprednjaka stagnira i zašto se ne realizuju silno najavljivane investicije, videli smo klasičan politički pamflet gradonačelnika.

Gradonačelnik Dašić, kao i svi funkcioneri SNS-a, u nedostatku racionalnih objašnjenja i politike, pribegava ekstremnom hvaljenju svog vođe, koje je postalo srž njihove politike koja je doprinela građenju kulta ličnosti tragikomičnih razmera. Nismo od gradonačelnika dobili odgovore niti o rekonstrukciji Univerzitetskog kliničkog centra, niti šta je sa rekonstrukcijom zgrade Tržnice, rešavanja problema deponije, infrastrukture u gradu, izmeštanja državnih institucija, izgradnje Opšte bolnice… Mogli bismo još nerealizovanih obećanja da navedemo.

Kao građani svaki dan slušamo od Dašića i njegovih partijskih kolega neverevotane razmere hvaljenja Vučića. Iluzurno je da se očekuje da bi zaista jednog dana mogli da ispoštuju druge političke subjekte i građane i da konačno počnu da argumentovano diskutuju o problemima građana Srbije i Kragujevca. Neophodna nam je promena političke kulture gde će se političari zaista baviti problemima svojih sugrađana, a ne građenjem kulta ličnosti bilo kojeg političara.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.