„ORUŽARI“: POSLOVODSTVO NE ŽELI DA RAZGOVARA O USLOVIMA RADA

Društvo Ekonomija

 

I pored izuzetno teške situacije vezane za uslove rada predstavnici rukovodstva fabrike „Zastava oružje“ se nisu pojavili na sednici Odbora za bezbednost i zdravlje na radu koja je bila zakazana za danas u 10 časova, saopštio je sindikat te fabrike.

„Uprkos lošim uslovima koje prouzrokuje sve češće obustave rada zaposlenih, kao i nedostatka odgovarajuće zaštitne opreme i brojnih drugih teškoća sa kojima se zaposleni suočavaju u procesu rada, predstavnici rukovodstva već drugi put ne dolaze na zakazanu sednicu Odbora za bezbednost i zdravlje na radu“, ističu u sindikatu.

Na dnevnom redu je trebalo da bude i pitanje nebezbednih uslova rada na Strelištu – pucanje u kabinama, gde radnici već danima ne ulaze u kabine zbog prisustva hemijskih štetnosti koje ugrožavaju njihovo zdravlje, ali to za rukovodstvo, tvrde u sindikatu, nije bio dovoljan razlog da se pojave na zakazanoj sednici kako bi se ušlo u razgovore oko rešenja i našao izlaz iz postojeće situacije.

Predstavnici zaposlenih u Odboru za bezbednost ocenjuju da je sabotaža i bojkotovanje sednica Odbora za bezbednost i zdravlje na radu pokušaj da se izbegne suočavanje sa stvarnim stanjem uslova rada u fabrici, kao i da se izbegne odgovornost za vrlo težak položaj zaposlenih u mnogim procesima rada gde se ugrožava zdravlje radnika.

Sindikat će o novonastaloj situaciji obavestiti predstavnike Ministarstva odbrane kao i Upravu za bezbednost i zdravlje na radu kako bi se krenulo sa otklanjanjem brojnih problema sa kojima se suočavaju radnici u fabrici „Zastava oružje“.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.