Osnovno tužilaštvo odbacilo krivične prijave za polno uznemiravanje u kragujevačkoj Gradskoj upravi

Društvo Grad

Kako piše Danas, Osnovno javno tužilaštvo u Kragujevcu odbacilo je krivične prijave protiv Zorana Mladenovića, zamenika predsednika Skupštine grada, osumnjičenog za polno uznemiravanje, rekao je punomoćnik oštećenih, advokat Radivoje Kastratović.

Navodno polno uznemiravanje dešavalo se u jesen i zimu prošle godine kada se Mladenović dvema oštećenima, zaposlenim u Gradskoj upravi Kragujevca, po njihovim rečima, više meseci „otvoreno nabacivao“ zloupotrebljavajući položaj u skupštini grada. One su više puta pokušavale da ga na pristojan način odbiju, a kada im to nije pošlo za rukom obratile su se Sanji Tucaković, članici Gradskog veća za lokalnu samoupravu.

Ona se odmah u njihovo ime obratila gradonačelniku Nikoli Dašiću, koji ih je uputio je oštećene na gradskog pravobranioca. Gradski pravobranilac Branko Petronijević je na samom početku ove godine prosledio je prijave radnica Gradske uprave Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu.

Advokat oštećenih Kastratovića, u razgovoru za Danas, ocenjuje da je, je reč o pokušaju da se „slučaj zatvori“.

Tužiteljka Biljana Popović, kojoj se „Danas“ obratio, uputila je na portparola Tužilaštva.

  • Nemam prava, niti bih da komentarišem slučaj, koji je u toku, osim da sam donela odluku, iza koje stojim, i koja pravno još nije konačna. Odluka je podložna oceni viših pravosudnih instanci a ne kritici javnosti i nema nikakve potrebe da se dodatno provlači kroz nju a kamoli politizuje, izjavila je Popović.
Piše: Zoran Mišić, Danas
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.