Ozon press: Autobusi za Vučićev kontramiting nisu platili putarinu

naslov Politika

Na kontramiting SNS u Beograd 26. maja došlo je preko 2.200 autobusa iz cele Srbije. Za tu namenu angažovani su čak i autobusi iz Prištine, ali i svih okolnih zemalja. Međutim, nijedan od njih nije platio putarinu za korišćenje auto-puteva. To je za Ozon press otkrio i insajder, radnik Puteva Srbije, koji je opisao kako su autobusi prolazili naplatne rampe.  

Ovi kao i još najmanje 2.000 autobusa koji su krenuli na kontramiting SNS-a koristili su autoputeve da bi došli do Beograda, ali za to nisu platili ni dinara. Odlukom rukovodilaca ovog javnog preduzeća autobusi su bili oslobođeni naplate putarine, što nam je potvrdio i jedan od radnika ovog preduzeća u eksluzivnoj izjavi za naš pirtal i TV Nova.

  • Autobusima su skinuti tagovi, uzimali su magnetne kartice i razduživali ih na izlasku kod inkasanata bez naplate. Svi autobusi i kombi prevozi su bili na posebnom spisku i dobijali su blanko priznanicu da su putarinu platili, iako nisu. To je šteta od oko 100.000 evra.  Zvaničnu tj. nezvaničnu naredbu je doneo direktor naplate putarine Milenko Caković. Od koga je on dobio naredbu – ne znam. U svemu ovome direktor firme nije učestvovao. Ovo nije prvi put, ovo se dešava za svaki Vučićev miting, autobusi nikada nisu plaćali putarinu.

Sve to detaljno je u viber prepisci zaposlenima predočio i šef odseka deonice auto-puta Obrenovac – Čačak Saša Savić.

Do nje je došao poslanik Narodne stranke Đorđe Stanković. Po njegovim informacijama, osim autobusa na kontramiting SNS-a besplatno su propuštani i automobili.

Izvor: Ozon press
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.