Instagram profil Patrijarha

Patrijarh Porfirije: Mediji zaostaju za društvenim mrežama – Najefikasniji instagram

Društvo

Srpski patrijarh Pofiriji izjavio je danas da ga je obradovalo što je u prvih nekoliko sati stranicu „Patrijarh Porfirije“ na instagramu počelo da prati više od 10.000 zaintereovanih i poručio da su društveni mediji „krov sa koga svima upućujemo reč Božju“, saopšteno je iz Srpske pravoslavne crkve (SPC).

U poruci povodom početka Velikogospojinskog posta, patrijarh je kao razlog da otvori profil na instagramu, osim interesovanja vernika i javnosti o njegovom radu, naveo da danas ne samo štampa, radio i televizija, nego i  portali i sajtovi po brzini, globalnoj dostupnosti, pa i ekonomičnosti zaostaju za tzv. društvenim medijima.

  • Moje je mišljenje da je u tom smislu najefikasniji instagram, kazao je patrijarh Porfirije.

Patrijarh je ukazao da je namera da vernicima SPC, ali i drugim zainteresovanim u „našim zemljama i krajevima“, ali i širom sveta, kroz reči o bilo kojoj važnoj aktuelnoj temi, i odgovarajućim ilustracijama, pre svega uputi „poruku Jevanđelja, spasonosnu reč Hristovu“, što predstavlja „osnovnu ulogu crkve u svetu“.

On je dodao da zajedno sa saradnicima namerava da unapredi misiju Crkve koristeći sve alate koje savremena tehnologija stavlja na raspolaganje.

Instagram stanica Patrijarha Porfirija

Patrijarha trenutno na društvenoj mreži Instagram prati gotovo 17 hiljada pratilaca.

izvor: FoNet / foto: privetna arhiva P.P.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.