SSP Topola tvrdi – Meštanima Lipovca dopremljena zamućena voda

Izbori 2022

Stranka slobode u pravde (SSP) u Topoli zatražila je od opštinske vlasti da saopšti da li je voda koju doprema komunalno preduzeće „Topola“ za meštane sela Lipovac „stvarno pitka“ budući da je „vidno zamućena“.

  • Osetljivoj populaciji, kao što su deca, stari i oni sa oslabljenim imunim sistemom, (koja) preovladjuje u Lipovcu, ne preporučuje se konzumiranje ovakve vode sumnjivog kvaliteta. Da li su se nadležni, opština Topola i JKSP ‘Topola’, zapitali da li ova populacija ima bilo kakvu drugu mogućnost, odnosno da li ima mogućnost da koristi neku drugu pijaću vodu, navodi se u saopštenju SSP.

Ta stranka predlaže da preduzeća za vodosnabdevanje, koja su odgovorna za higijensku ispravnost vode, utvrde zdravstvenu ispravnost vode za piće, kako ne bi došlo do rizika po zdravlje kod osetljive grupe stanovništva.

U SSP navode da, kao i svake godine, građane Topole i okolnih sela nije zaobišla restrikcija vode.

Od početka jula restrikcija je počela prvo u selima, najpre na po dva dana, a u poslednje vreme „nema pravila da li će to biti tri, četiri ili pet dana“, dodaju u SSP.

Poslednja dva dana noću se isključuje voda i u gradu Topola.

  • Odavno je trebalo da se reši problem sa nestašicom vode u Topoli, i to na duže staze, a ne usred leta kad  krenu restrikcije da se vrše istraživanja, prave bušotine i čekaju dozvole za rad, saopšteno je iz SSP.

foto: SSP Topola
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.