Početak rekonstrukcije Kraljeve vinarije u Topoli planiran u maju ili junu

Društvo

U oktobru mesecu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u toku obilaska Kraljeve vinarije u Topoli, obećao da će država pomoći finansijski realizaciju projekta rekonstrukcije i adaptacije vinarije. Tada je napomenuto da će se sa obnovom završiti u 2023. godini. Kako bismo proverili da li su radovi započeti i kakvi su planovi rekonstrukcije jedne od najstarijih vinarija u Srbiji koju je izgradio kralj Aleksandar I Karađorđević 1931. godine, kontaktirali smo sa upravnikom Draganom Reljićem.

Za Glas Šumadije Reljić je rekao da se nada da će u toku godine biti kompletno završena rekonstrukcija Kraljeve vinarije, početak radova se očekuje u maju ili junu, a kraj radova je planiran za kraj godine ili početak 2024.

Ističe da je to najveće ulaganje u poslednjih 50 godina, a napominje da se projekat finansira od strane nevladine organizacije GIZA.

Kada će biti raspisan tender još uvek nema zvaničnih informacija. Na pitanje šta će se sve od radova izvoditi, upravnik vinarije Dragan Reljić nam je rekao da će se raditi od krovnog pokrivača do partera, zatim hidroizolacija, biće obogaćen vinarijski prostor. Reljić je naglasio da će se uraditi sve ono što podrazumeva jedna takva rekonstrukcija uz poštovanje vinarije kao spomenika kulture.

Piše: Sandra Solujić
Fotografija preuzeta sa interneta.
Tagovi:

1 thoughts on “Početak rekonstrukcije Kraljeve vinarije u Topoli planiran u maju ili junu

  1. Samo kraljeva vinarija? A park na Oplencu ništa? Nek samo se napiju najboljim vinama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.