Počinje rekonstrukcija „Kraljeve vinarije“ na Oplencu

Društvo

Prva faza rekonstrukcije „Kraljeve vinarije“ podno Oplenca, u vrednosti oko milion evra, počeće odmah po potpisivanju ugovora sa izvođačima koje je planirano za 29. april u kompleksu vinarije, rekao je Glasu Šumadije predsednik Skupštine opštine Topola Dragan Jovanović.

On je istakao da su završene sve pripreme za početak ovog „istorijskog posla“.

„Završene su javne nabavke, određeni izvođači i nadzorni organi i prošli su svi rokovi za žalbe. Izvodjač  radova je preduzece  ALP inženjering doo, preduzeće sa bogatim iskustvom u rekonstrukciji kulturno-istorijskih spomenika u Srbiji. Nadzor će vršiti „Intellinea doo“ rekao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, u projektu zajedno učestvuju Nemačka saradnja u Srbiji ( GIZ), Ministarstvo turizma Vlade Republike Srbije, opština Topola i Regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja.

Jovanović kaže da će prva faza rekonstrukcije obuhvatiti građevinske radove na objektu i uređenje partera, a planirano je da bude završena do kraja ove godine.

U drugoj fazi obnove biće izvedeni radovo na enterijeru vinarije.

„Lično se veoma radujem ovom projektu, kao kruni nečega što sam sa upravnikom zadužbine Miladinom Gavrilović pokrenuo još  davne 2004. godine , kada smo krenuli u obnovu vinogorja“ rekao je Jovanović.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.