Poljoprivrednici Šumadije najavljuju protest ispred Skupštine grada Kragujevca

Društvo

Šumadijski poljoprivrednici iz Rače Kragujevačke priključili su se protestu u Novom Sadu i najavljuju, najverovatnije, za sutra okupljanje ispred Skupštine grada u Kragujevcu.

Po rečima Milana Milosavljevića, poljoprivrednika iz Rače, oni su danas dali podršku podršku blokadi u Novom Sadu i priključili se inicijativi za opstanak srpskog seljaka i poljoprivrede a u povratku iz Vojvodine organizuju protest šumadijskih poljoprivrdnika u Kragujevcu.

– Juče, u četvrtak, 9. avgusta nas dvadesetak sa traktorima održali smo protest u Rači, u vidu protesne vožne kroz centar grada i periferijska naselja. Danas smo bili u Novom Sadu a sutra, najverovatnije, se sa traktorima okupljamo kod Skupštine grada Kragujevca i ne pomeramo se dok se naši zahtevi ne ispune, Milosavljević kaže za Danas.

Po njegovim rečima, jer je organizacija protesnog skupa u Kragujevcu još uvek u toku, sem poljoprivrednika iz Rače u Kragujevcu će im se priključiti i kolege iz ostalih opština Šumadijskog okruga: Knića, Batočine i Lapova.

Tačno vreme okupljanja poljoprivrednika pred zgradom kragujevačke Gradske uprave još nije određeno.

Po Milosavljeviću i oni podržavaju sve zahteve poljoprivrednika iz Vojvodine i ostalih delova Srbije i neće odustati sa protestima do njihovog ispunjenja.

Da podsetimo neki od zahteva poljoprivrednika u Novom Sadu su: da cena suncokreta ne bude niža od 700 evra po toni, da gorivo za jesenje radove bude po 170 dinara, na svim pumpama, i to da se omogući najmanje tri točenja dnevno po kartici i dva u rezervoare radnih mašina. Za prolećnu setvu traži se obavezan plavi dizel i oslobađanje akciza na gorivo.
Izvor: Danas

1 thoughts on “Poljoprivrednici Šumadije najavljuju protest ispred Skupštine grada Kragujevca

  1. Svaka čast poljoprivrednicima koji rade i obrađuju imanja, ali budimo realni u Šumadiji nemamo mnogo takvih.
    Vecina uzima bonove za naftu i prodaje, posto im je lepse da sa tim novcem piju pivo ispred „zadruge“.
    Nema šta da trazite u Kragujevcu, Rača, Knić, Lapovo i Batočina su samostalne Opstine.
    Blokirajte vaše Opštine

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.