Ponoš: Kako povećati izlaznost i postići kumulativno najbolji rezultat

naslov Politika

Saopštenje prenosimo u celosti:

Lider stranke Srbija Centar – SRCE Zdravko Ponoš za list Politika rekao je da bi najbolji način za izlazak opozicije na izbore bilo „kada bi broj opozicionih kolona bio stvar usaglašene opozicione taktike sa ciljem da se poveća izlaznost i postigne kumulativno najbolji rezultat.“ Dodaje da bi važna bila i kvalifikovana istraživanja. Po njegovim rečima najgori scenario bi bio da se kolone formiraju „kao posledica raznih nasleđenih animoziteta i računica da se obezbedi život od opozicionog političarenja“. Dodaje da će „odgovoran deo opozicije“ biti spreman za prvu varijantu, a „sebičan i od režima instrumentalizovan“ će se prikloniti drugoj.

Srbija centar je za prvu varijantu i kao dokaz navodi da su to demonstrirali i saradnjom koju su uspostavili sa DS-om i strankom Zajedno na platformi koja je otvorena i za ostale stranke proevropske orijentacije.

  • Spremni smo i za najširu moguću saradnju sa svima iz opozicije na temu borbe za izborne uslove i kontrolu izbora. Spremni smo i za više od toga, odnosno za oročenu saradnju u najširem mogućem opozicionom formatu koji bi se okupio na temu smene ovog režima, lustraciji i pripremi regularnih izbora, kaže Ponoš.

Komentarišući Vučićeve najave izbora Zdravko Ponoš rekao je da je farsa kada Vučić nudi opoziciji izbore „kad god oni hoće“ a sada kad to celokupna opozicija traži, Vučić najpre mora do Brisela da se vidi s Kurtijem i do Njujorka.

  • Priča o izborima mu je inače služila za ubacivanje klipova u točkove saradnje opozicije i odvlačenje pažnje javnosti od poraznih rezultata njegove vlasti. Pre svega na temi KiM, ali i u ekonomiji. Srbija kaska na začelju Evrope, a Vučić uverava narod da smo ekonomski tigar, konstatuje Ponoš.
Fotografija: Lazar Novaković
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.