Posle Cvetojevca, najavljeno otvaranje ambulante i u Beloševcu (VIDEO)

Grad

Posle sedamnaest godina u selu Cvetojevac ponovo je otvorena ambulanta Doma zdravlja. Otvaranju kompletno renovirane ambulante prisustvovali su ministarka zdravlja prof. dr Danica Grujičić, gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić sa saradnicima, menadžment, lekari i medicinske sestre Doma zdravlja.

  • Država stalno ulaže u zdravstvo i to je preduslov da se zdravstveno stanje građana poboljšava i produži životni vek, ali ovo je primer za druge domove zdravlja kako iz sopstvenih sredstava može da se sredi zgrada u kojoj mogu da se obavljaju lekarski pregledi primarne zdravstvene zaštite i to racionalno u odnosu na broj stanovnika, rekla je prof. dr Danica Grujičić, ministarka zdravlja i dodala da je i rezultat saradnje Grada Kragujevca i Doma zdravlja, gradonačelnika Dašića i dr Antića.

Zdravstvena ambulanta u Cvetojevcu renovirana je iz sredstava Doma zdravlja uz podršku grada Kragujevca a svoje pravo na primarnu zdravstvenu zaštitu može da ostvari oko četiri hiljade stanovnika Cvetojevca i okolnih sela Jovanovca, Novog Milanovca i Milatovca.

  • Naš posao i jeste da podržavamo zdravstvene ustanove i stanovništvu omogućimo da u adekvatnim uslovima ostvare pravo na zdravstvenu zaštitu. Nema toga što Grad Kragujevac nije obezbedio a Dom zdravlja tražio, od vozila i sve druge opreme za koje smo izašli u susret, kazao je gradonačelnik Nikola Dašić.
  • Razgovorima smo došli do zajedničke inicijative da se sledeća ambulanta otvori u Beloševcu, jednoj od najvećih mesnih zajednica u Kragujevcu. Oko 80 odsto zdravstvenih potreba se završi na nivou primarne zdravstvene zaštite i zato je važno približiti lekare ljudima i to je human pristup a da smo uradili dobru stvar potvrđuje i današnje prisustvo ministarke Grujičić na našu čast i zadovoljstvo, poručio je gradonačelnik Dašić.
  • Za početak ambulanta će raditi jednom nedeljno, obezbedili smo uslove za vađenje krvi a naravno broj dana koji će ambulanta raditi zavisi od broja ljudi koji se budu javljali za preglede, kazao je dr Vasilije Antić, direktor Doma zdravlja Kragujevac.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.