Potpisan Kolektivni ugovor za zaposlene u JKP Vodovod i kanalizacija

Grad

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić i direktor JKP Vodovod i kanalizacija Nebojša Jakovljević, potpisali su danas sa predstavnicima reprezentativnih sindikata tog preduzeća Kolektivni ugovor. U ime Sindikata zaposlenih u komunalnoj delatnosti ugovor je potpisao Milan Popadić, Sindikata Nezavisnost Saša Mihajlović a u ime Zajednice sindikata Srbije u komunalnoj delatnosti Bojan Minić. Potpisivanju Kolektivnog ugovora prisustvovao je zamenik gradonačelnika Ivica Momčilovića.

Čestitajući zaposlenima i poslovodstvu na Kolektivnom ugovoru, gradonačelnik Nikola Dašić je govoreći o značaju tog Javno komunalnog preuzeća za grad Kragujevac, istakao da je veoma važno da zaposleni koji su odgovorni za zdravu vodu za piće budu zadovoljni uslovima za rad.

  • Onoliko koliko je Kragujevac značajan za Srbiju toliko je i ovo preduzeće značajno za grad Kragujevac. Regionalni, univerzitetski, zdravstveni, pravosudni, kulturni i centar migracija, Kragujevac kao i svaki drugi grad u svetu zavisi od svojih komunalnih službi i javnih servisa. Da bi građani u njemu živeli normalno i imali dobru i kvalitetnu uslugu komunalna preduzeća moraju da budu osposobljena da im takvu uslugu i pružaju, rekao je Dašić.

Ovaj ugovor nije uticao na visinu zarada, istakao je Dašić i dodao da su radnici javno – komunalnog sektora u Kragujevcu jedni od najplaćenijih radnika u Srbiji.

  • Plate su značajno iznad proseka za Kragujevac, ali je to sa druge strane potpuno zasluženo imajući u vidu odgovornost koju ti ljudi nose 24 sata sedam dana u nedelji za zdravu i kvalitetnu pijaću vodu.
  • Ovaj ugovor je preuzeo ogroman broj odredbi koje su bile u prethodnom Kolektivnom ugovoru i koji je davao široka prava zaposlenima. Jedino gde smo imali potrebu za usaglašavanjem je rast zarada. Dogovorili smo da zarade ne rastu po automatizmu, već prema ekonomskim mogućnostima preduzeća a u skladu sa onim što buduća vremena donesu u pogledu poslovanja. Sindikati su imali razumevanja za to i ja se nadam da će ovaj Kolektivni ugovor da donese svima svako dobro i da ćemo uspeti da ga realizujemo u svakom njegovom delu, poručio je direktor Nebojša Jakovljević.

Predstavnici sva tri sindikata kažu da uvek može bolje, ali da je 99 posto zahteva ispunjeno od strane poslodavca i osnivača. Našli smo zajednički jezik na zadovoljstvo svih radnika i ovo je najbolje što smo mogli da dobijemo.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.