POTPISAN PROTOKOL O SARADNJI IZMEĐU GRADA I PMF-A

Društvo

U Svečanom salonu zgrade Gradske uprave danas je potpisan Protokol o saradnji između Grada Kragujevca i Prirodno – matematičkog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu. Protokol su potpisali Stefan Nikezić, pomoćnik gradonačelnika za unapređenje položaja mladih u lokalnoj samoupravi i dr Srećko Trifunović, dekan PMF-a.

Govoreći o potpisivanju protokola o saradnji Stefan Nikezić je rekao da je to dokument koji nije značajan samo za lokalnu samoupravu i fakultet već za čitavu zajednicu i istakao da je Grad Kragujevac otvoren za saradnju sa obrazovnim institucijama koje su na neki način odgovorne za intelektualni razvoj jedne zajednice.

Protokol o saradnji potpisuje se na inicijativu lokalne samouprave a inicijalna ideja bila je priprema učenika završnog razreda osnovne škole za pripremu i polaganje male mature.

  • Za početak pred nama je zajednička organizacija pripremne nastave za učenike završnog razreda osnovne škole iz matematike, fizike, hemije i biologije, rekao je dekan PMF-a Trifunović i ideju ocenio kao izuzetno dobru jer na neki način predstavlja i praksu za studente ovog fakulteta.

Pripremna nastava za polaganje male mature biće realizovana u saradnji sa PMF-om i FILUM-om. Do sada se prijavilo oko 70 učenika, a nastava za matematiku, fiziku, hemiju i biologiju održavaće se u učionicama PMF-a, dok će za srpski jezik biti u prostorijama Kancelarije za mlade tokom aprila i maja.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.