Potpisan ugovor o izgradnji vrtića u Erdeču

Grad

U Vladi Republike Srbije danas je potpisan Ugovor o izgradnji novog vrtića u Kragujevcu. U ime grada sa ministarkom prosvete prof. dr Slavicom Đukić Dejanović ugovor je potpisao Dejan Ružić, v.d. načelnika Gradske uprave za razvoj i investicije. Pored Kragujevca ugovore o izgradnji novih vrtića potpisali su predstavnici Grada Čačka i opština Alibunara i Pećinca.

Izgradnjom novog vrtića površine 1700 kvadrata u MZ Erdeč, biće obezbeđeno 270 mesta, a u njegovu izgradnju biće uloženo oko 200 miliona dinara.

Izgradnjom novih i dogradnjom postojećih objekata Ministarstvo prosvete nastavlja sa radom na ispunjenju strateškog cilja, a to je širenje kapaciteta kao i unapređenje sistema predškolskog vaspitanja i obrazovanja na svim nivoima. Današnjim potpisivanjem Ugovora obezbedićemo 690 novih mesta, a naš krajnji cilj je da, kroz izgradnju i adaptaciju 23 vrtića u 22 lokalne samouprave obezbedimo novih 11.000 mesta za mališane u“, izjavila je ministarka prosvete prof. dr Slavica Đukić Dejanović i podsetila da se ove aktivnosti realizuju u okviru Projekta „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje“ koje Ministarstvo prosvete sprovodi u saradnji sa Svetskom bankom i uz podršku lokalnih samouprava.

Ona je istakla da je bitan aspekat Projekta inkluzija, te da se za unapređenje kvaliteta sistema predškolskog vaspitanja i obrazovanja obezbeđena posebna sredstava. Za predškolske ustanove sa teritorije grada Kragujevca, Čačka i opština Alibunar i Pećinci, prema njenim rečima, obezbeđene su obuke za zaposlene.

Grad Kragujevac, je već duži niz godina suočen sa nedostatkom kapaciteta za boravak dece u predškolskim ustanovama i sa oduševljenjem smo primili vest o izgradnji novog vrtića, rekao je v.d. načelnika Gradske uprave za razvoj i investicije grada Kragujevca Dejan Ružić.

Inače, izgradnja novih i adaptacija postojećih vrtića kao i proširenje kapaciteta predškolskih ustanova sprovodi se u okviru programa „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje“ koji između ostalog posebnu pažnju posvećuje i unapređenju predškolskog vaspitanja i obrazovanja kroz uvođenje Novih osnova programa, kao i znanja i veština stručnih kadrova kroz mentorsku podršku i obuke za zaposlene. Bitan aspekt programa je i inkluzija dece od najranijeg uzrasta, pre svega onih iz socijalno osteljivih grupa, kao i senzibilisanje vaspitača, stručnih saradnika i roditelja o ovom pitanju. Ukupna vrednost projekta je 47 miliona evra.

Tagovi:

2 thoughts on “Potpisan ugovor o izgradnji vrtića u Erdeču

  1. JSP Kragujevac samo na jednoj stvari napravio „rupu“ od preko 300.000.000 din. a da niko jos za to nije odgovarao… pa tako prosudite sami koliko vrtica, skola, zdravstvenih stanica i ostalih elementarnih sadrzaja za f-ionisanje grada i nas gradjana je uskraceno.
    Pored istog treba dodati i JKP Sumadiju, Energetiku, Vodovod i ostale.

  2. Pa jel moguće da umesto ministra za socijalna pitanja, ministarka obrazovanja potpisuje Ugovor za vrtić. Jel su tolike neznalice da se mešaju u druge resore a svoje ne vode ! Jel ona zna da Kragujevac nema Fakultet za Arhitekturu i da moramo da šaljemo decu van Kragujevca da studiraju ! I da zato trpimo i jedva održavamo porodice !!! Sram je bilo ! Nikad ništa nije konkretno uradila za Kragujevac, kad god je bila na vlasti !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.