Predstavnici grada došli na pružni prelaz u Stanovu i razgovarali sa meštanima

Grad

Kako prenosi N1, nedelju dana pred najavljeno uklanjanje rampe od strane preduzeća Infrastruktura železnice Srbije, na pružnom prelazu br. 3 u Stanovu danas je došlo troje službenika kragujevačke lokalne samouprave, na razgovor sa meštanima.

  • Došlo je nas 60 meštana Stanova kada smo čuli da se nešto dešava na pružnom prelazu. Iz gradskog odeljenja za infrastrukturu došle su dve gospođe i sekretar za infrastrukturu u opštini. Oni su nam rekli da ono što je od njih tražila železnica, da urade horizontalnu signalizaciju posle uklanjanja rampe, kao i znakove, oni po službenoj dužnosti moraju da preduzmu. Oni su nam rekli da su uz nas i da će pokušati te poslove malo da prolongiraju, kaže za N1 Aleksandar Milićević, meštanin Stanova.

Milićević sumnja u namere opštinara.

  • Pre je slučaj da su došli da ispitaju situaciju, da li mogu da dođu da to postavljaju ili ne mogu. Mi smo besni, nećemo im ništa dozvoliti. Rampa na pruzi ostaje i tačka. Uz nas je bila i naša odbornica iz Stanova. Mi ćemo se masovno okupiti 16. januara pre 7 sati ujutro na pružnom prelazu. Aklamacijom smo doneli odluku da smo svi narednog ponedeljka na rampi. Sve je sada na Infrastrukturi železnice Srbije, dodaje Milićević.

Zaključak meštana je da su „opštinari došli da opipaju puls naroda pred odnošenje rampe sa pruge“.

Demontaža rampe je, dopisom regionalnog direktora železnice iz Kraljeva, zakazana za 7 časova 16. januara 2023. godine.

Piše: Milan Nikić, N1
Tagovi:

1 thoughts on “Predstavnici grada došli na pružni prelaz u Stanovu i razgovarali sa meštanima

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.