Preduzeće „Šumadija“ dobilo novu mašinu (VIDEO)

Ekonomija Grad

Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek posetio je grad Kragujevac, povodom realizacije finansijskih sredstava po projektima Ministarstva namenjenih podršci preduzećima i drugim subjektima u Šumadijskom okrugu. Nakon susreta sa predstavnicima Grada u Skupštini grada Kragujevca, ministar je obišao preduzeće „Šumadija“, sa kojim je u avgustu prošle godine potpisan ugovor o subvencionisanju projekata ove domaće kompanije, jedine u Srbiji koja se bavi zapošljavanjem i profesionalnom rehabilitacijom osoba sa invaliditetom.

Ministar je izrazio zadovoljstvo što je Ministarstvo podržalo kompaniju koja ima tako društveno odgovornu misiju kada je reč o upošljavanju te socijalne kategorije naših građana, kojima će zahvaljujući ovoj subvenciji biti olakšan rad:

  • Uložili smo sredstva u nabavku nove mašine za tartan podloge koje se koriste dečja igrališta. Ministarstvo je raspisalo novi javni poziv, a grad Kragujevac je aplicirao sa još jednim projektom za preduzeće „Šumadija“ i mi želimo da podržimo i sufinansiramo i taj projekat, rekao je ministar Edin Đerlek obraćajući se rukovodstvu tog preduzeća.

Odgovarajući na novinarska pitanja o razlikama između regiona on je naveo da je država „po prvi put uspela da smanji razlike između naših regiona što govore i zvanični podaci Republičkog zavoda za statistiku“.

  • Nastavljamo da smanjujemo razlike među regionima i okruzima, ali i da povećavamo kupovnu moć građanau u našim regionima u odnosu na EU prosek upoređujući sa ranijim godinama, rekao je Đerlek.
  • Preduzeće „Šumadija“ zapošljava 61 radnika, a mi u gradu imamo i 61 igralište koje opremamo materijalima izrađenim upravo u „Šumadiji“, zahvaljujem Ministarstvu i Vladi Srbije, rekao je Predrag Stevović.
  • Mašina za proizvodnju tartana koju smo dobili može da proizvede četiri puta veće količine od prethodne i na taj način više nismo ograničeni na proizvodnju samo za naše potrebe, već ćemo izaći na tržište i ponuditi tartan drugim kupcima što će omogućiti dodatna novčana sredstva. Takođe, ova mašina olakšava rad čemu uvek težimo za zaposlene koji su osobe sa invaliditetom, izjavila je direktorka preduzeća „Šumadija“ Jasmina Mihajlović.

U Republici Srbiji posluje 61 preduzeće za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom sa oko 1.700 zaposlenih lica, od toga oko 1.050 osoba sa invaliditetom.

Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj je za projekte u Kragujevcu opredelilo 3,2 miliona dinara. Ukupna sredstva uložena u Šumadijski okrug iz budžeta Republike Srbije iznose 12,6 miliona dinara.

Fotografija: Miloš Perić
Tagovi:

1 thoughts on “Preduzeće „Šumadija“ dobilo novu mašinu (VIDEO)

  1. Sad kad krene izvoz tartan ima da nam svane!
    Sve u svemu prazno i bez ideje, smisla, razumevanja, stila i radnog iskustva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.